По мнението на тези военни ако бъде изстреляна под съответен

...
По мнението на тези военни ако бъде изстреляна под съответен
Коментари Харесай

Новата ракета на Северна Корея можела да стигне Вашингтон

По мнението на тези военни в случай че бъде изстреляна под подобаващ ъгъл, ракетата би могла да доближи Вашингтон, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Преди два дни Северна Корея изстреля най-мощната си до момента ракета.

Министерството на защитата на Южна Корея съобщи пред депутати, че въпреки всичко още не е ясно дали в действителност ракетата Хвасон-15 може да бъде употребена за бойни цели.

Необходимо е да бъдат направени спомагателни оценки, с цел да се реши дали бойната глава на ракетата ще издържи наново нахлуване в атмосферата, дали може да бъде точно насочвана и да създаде планувана детонация, обявиха специалисти.

По-рано южнокорейският президент Мун Дже-ин сподели в телефонен диалог с американския президент Доналд Тръмп, че Северна Корея към момента има механически проблеми, които би трябвало да реши, преди да разполага с отговаряща на всички условия междуконтинентална балистична ракета, която да съставлява действителна опасност за американските градове.

"Президентите (на Съединени американски щати и Южна Корея) потвърдиха мощния ангажимент за увеличение на възпиращите и отбранителните качества на съюза " сред техните страни, се споделя в официално съобщение на Белият дом след диалога.

Подчертава се, че Тръмп и Мун остават твърдо решени да "принудят Северна Корея да се върне на пътя на (ядреното разоръжаване) непременно ".

Самият Тръмп написа в Туитър, че "китайският делегат, който наскоро се завърна от Северна Корея, очевидно не е имал никакво влияние върху дребния човек ракета ".

"Трудно е да си представим, че неговият (на Ким) народ и войска ще продължат просто по този начин да живеят в сходни ужасни условия. Русия и Китай осъдиха изстрелването ", добави американският президент.

Тръмп се закани да попречи на КНДР да се снабди със дарба да нанася удари по Съединени американски щати с ракети с нуклеарни бойни глави, в това число с военна мощ, в случай че се наложи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР