По мнение на президента Румен Радев партиите мандатоносители трябва да

...
По мнение на президента Румен Радев партиите мандатоносители трябва да
Коментари Харесай

Държавният глава: Избори преди 15 септември няма да са целесъобразни

По мнение на президента Румен Радев партиите мандатоносители би трябвало да положат нужните старания, с цел да опитат да сформират кабинет в границите на това Народно заседание.

Не е оправдано евентуалните избори да се проведат преди 15 септември, разяснява той след срещата на върха на Алианса в Мадрид.

Утре следва връчването на първия мандат за сформиране на правителство на " Продължаваме промяната ". Държавният глава акцентира, че съгласно него още има късмет за ново държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание.

" Аз имам вяра, че опциите за ново държавно управление в този парламент не са изчерпани. Лично съгласно мен в случай че отидем въобще на вид избори, избори преди 15 септември не са целесъобразни. Важно е да има допустимо най-голяма интензивност ", акцентира Радев, съобщи Дарик.

По тематиката за преждевременния завършек на консултациите преди утрешното връчване на мандата, президентът съобщи, че по телефона е било в съгласие комфортното за всички страни време за среща.

" Такива съвещания бяха направени предходния ден с всички парламентарно показани сили. След това координиране бяха направени писмата и по отношение на авансово квалифицирания график те бяха изпратени. Какви са аргументите тези партии да не се явят на съвещания не мога да кажа. Сега е значимо партиите да се отнесат отговорно към мандатите, които ще бъдат връчени ", уточни още президентът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР