По-младите играчи трябва да поемат отговорност и да прекъснат хегемонията

...
По-младите играчи трябва да поемат отговорност и да прекъснат хегемонията
Коментари Харесай

Циципас: Младите са длъжни да спрат хегемонията на „Голямата тройка“

По-младите играчи би трябвало да поемат отговорност и да пресечен хегемонията на „ Голямата тройка “ на идния Уимбълдън, съобщи международният номер 6 от Гърция Стефанос Циципас. От 2003 насам, един всред Роджър Федерер, Новак Джокович, Рафаел Надал и Анди Мъри е печелил купата на Ол Инглънд Клъб, като швейцарецът е завоювал за интервала осем трофеи.

Бившият първенец в конкуренцията Борис Бекер съобщи неотдавна, че по-младото потомство е некомпетентно да провокира „ Голямата тройка “ – Федерер, Надал и Джокович – които са спечелили всеки един шампионат от Големия шлем в последните 2 години и половина – и Циципас се надява, че точно той ще прекъсне тази доминация на Уимбълдън.

„ Бих желал да станем очевидци на нов първенец тази година. Да се надяваме, че това ще бъда аз “, показа 20-годишният грък пред публицисти. „ Това ще добре за тениса, ще донесе нужното многообразие. Ние сме виновни като представители на новото потомство да работим интензивно, с цел да победим тези хегемони. Някои от нас не са задоволително виновни, с цел да провокират най-хубавите и да ги победят на огромната сцена “, добави той.

Циципас към този момент надигра Федерер и Надал надлежно на Аустрелиън Оупън и Мадрид през този сезон, само че съобщи, че не зависи единствено от него и 22-годишния му сътрудник от младата генерация Александър Зверев да са водачи на идващото потомство. „ Има и други. Феликс, Денис, Тейлър, Алекс, Франсис…ние желаеме едно велико съревнование за напред “, приключи международният номер 6. Циципас е подложен под номер 1 на шампионата в Куинс, който е предварителен преди Уимбълдън, и започва против британеца Кайл Едмънд в първи кръг във вторник. Уимбълдън стартира на 1 юли.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР