По-малко ученици ще се явят на държавните зрелостни изпити в

...
По-малко ученици ще се явят на държавните зрелостни изпити в
Коментари Харесай

Нито един зрелостник от Монтанско не е избрал физика и химия за втора матура

По-малко възпитаници ще се явят на държавните зрелостни изпити в област Монтана. Тази година 12 клас приключват 856 възпитаници, което е със 125 по-малко от предходната година. В сряда - 18 май, е изпитът по български език и литература, заяви началникът на РУО Монтана Трайка Трайкова.
"По български език и литература - 771 зрелостници, разпределени в 11 учебни заведения от региона. Заявилите предпочитание за втори държавен зрелостен изпит са общо 381 възпитаници. "
В петък - 20 май, е вторият наложителен изпит. Най-много се искащите за британски език, няма нито един за физика и химия, посочи Трайкова.
"Учениците, поискали британски език, са 159, 89 възпитаници са поискали образователните предмети от философския цикъл, 67-география и стопанска система, и 62- осведомителни технологии. Най-малко декларирали предпочитание са учениците за немски език - 3 и за математика - 8 възпитаници. "
За явяване на матура за придобиване на степен на професионална подготовка поръчки са подали 375 зрелостници. На третия изпит по избор ще се явят 68 възпитаници. Държавните зрелостни изпити стартират в 8.30 часа. На изпита би трябвало да се носи документ за идентичност, химикал и служебна записка за приключен 12 клас.
"Системата е готова за провеждането на изпитите. За български език и литература са обезпечени 240 квестори, за втория държавен изпит - 145, за третия - 100. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР