По-малко туристи са посетили през юли Пловдив в сравнение със

...
По-малко туристи са посетили през юли Пловдив в сравнение със
Коментари Харесай

Пловдив с по-малко чужди туристи през юли въпреки ЕСК

По-малко туристи са посетили през юли Пловдив в съпоставяне със същия месец на предходната година, регистрират от Териториално статистическо бюро Юг. Това респективно е повлияло и на приходите от нощувки в региона. Те са в размер на 5.2 млн. лева, което е спад общо с 4.2%. Детайлна разбивка на приходите от нощувки на чужденци и българи демонстрира, че понижението при чужденците е с 20.7%, до момента в който тези от български жители са увеличени с 10.9%.

Заради семейството на града като европейска столица на културата упованията са били за повече посетители под тепетата. В тази връзка по отношение на юли 2018 година общият брой на местата за настаняване е повишен с 13%, а леглата в тях - с 10.1%.

Въпреки това броят на нощувките във всички места за настаняване възлиза на 116.1 хиляди, или с 0.9% по-малко в съпоставяне със същия месец на миналата година. 76.4 хиляди от тях са осъществени от български жители, a 39.7 хиляди - от чужденци.

Общата претовареност на леглата в местата за настаняване през юли е 36%, което е понижение по отношение на юли 2018 година с 3.6 процентни пункта.

Най-много чужденци, посетили област Пловдив, са от Израел - 13.4%, Испания - 10.7%, Турция - 7.8%, Германия - 6.9%, Франция - 6.0%, Италия - 4.4% и Обединено кралство - 4.3%.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР