По-малко от три месеца преди началото на световното първенство технологията

...
По-малко от три месеца преди началото на световното първенство технологията
Коментари Харесай

Технологията за видеоповторения дава грешки, твърдят от английския национален отбор

По-малко от три месеца преди началото на международното състезание технологията за видеоповторенията беше употребена в един от най-интересните контролни мачове. Намесата на VAR докара до дузпа за Италия, с която отборът измъкна тъждество 1:1 против Англия. Решението на рефера Дениз Айтекин провокира сериозна дискусия на Острова, а след дуела селекционерът на британския отбор Гарет Саутгейт разгласи, че VAR има много накъде да се усъвършенства.

В 87-ата минта Федерико Киеза падна в наказателното поле след конфликт с Джеймс Тарковски, а немският арбитър изгледа повтаряне и уточни бялата точка. Технологията за видеоповторенията, която беше публично утвърдена от ФИФА и Международния футболен ръб и ще бъде употребена на международното състезание, беше налична в мача точно по избор на британския тим.

Затова и за основен арбитър беше назначен Дениз Айтекин, който работи с VAR всяка седмица в Бундеслигата.

" Трябва да приемем разпоредбите и да се съобразим. Според мен обаче обстановката за дузпата не беше толкоз чиста, че да се реши толкоз елементарно. Разбира се, крайното решение е на съдията и няма смисъл да го разясняваме толкоз, просто си мисля, че от време на време и VAR може да води до неточности ", сподели Саутгейт след мача.

Селекционерът на Англия прегледа обстановката и от друга позиция, съгласно която почитателите на стадиона не са равнопоставени с тези пред тв приемниците.

" Когато тези в домовете си, които гледат по малкия екран, имат по-ясна визия какво се случва от почитателите на стадиона, това не е вярно за футбола. Определено последователите би трябвало да виждат какво гледа и съдията ", добави треньорът.

Технологията за видеоповторения беше употребена и в редица мачове от Англия като тези от ФА къп и Купата на лигата, само че докара до доста разногласия и до дискусионни решения.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (28)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР