По-малко от седмица след като САЩ вкараха Huawei в чернния

...
По-малко от седмица след като САЩ вкараха Huawei в чернния
Коментари Харесай

Тежък удар за Huawei – остава без Android за новите си смартфони

По-малко от седмица откакто Съединени американски щати вкараха Huawei в „ чернния лист ” китайската компания понесе нов сериозен удар. Гугъл са прекратили лиценза на Huawei за достъп до публично поддържаните услуги на най-популярната мобилна операционна система - Android.

От Гугъл подчертаха, че смяната няма да засегне наличните сега у потребителите смарт телефони (и таблети) на Huawei т.е. те ще имат достъп до магазина за приложения, вградената в него антивирусна функционалност, а също по този начин ще могат да разчитат на софтуерни обновления.

Проблемът пред китайците е какво да вършат от тук нататък. Huawei  не се знае да разполага с подготвена лична операционна система, с която бързо да размени предлагания от Гугъл Android. Малко прочут отвън софтуерните среди факт е, обаче, че най-популярната Оценка за съвместимост в световен мащаб има две „ лица “: ръководената от американския софтуерен колос дистрибуция (която всички познаваме от лицензираните устройства) и на пръв взор сходна версия с отворен код (която е налична за всеки, който желае да я ползва). Според източници на „ Ройтерс “ Huawei ще тръгне по втория път – ще надгражда върху „ отворения “ Android.

Проблемът тук е, че през последните 5 години Гугъл извънредно доста отдалечи своята операционна система от плана с отворен код, като размени огромна част от главните приложения и услуги със свои лични, които не са налични за другите разработчици. Така фирмите, които нямат лиценз от американския колос, се постанова или да влагат съществено за направата на базови съставни елементи, или се оказва, че дават на потребителите си преживяване, „ замръзнало “ някъде към 2013 година,предаде bTV.

Ако приемем, че Huawei е задоволително огромна компания, с цел да може да си разреши със свои сили да пребори неравенството на ниво Оценка за съвместимост, то „ скъсването “ с Гугъл се обрисува неизцерим проблем по друга линия – достъпа до приложения. С несертифицирано устройство нямате елементарен достъп до най-големия магазин за игри, стратегии, музика и така нататък В Китай и сега обстановката е такава, тъй като там Гугъл не прави активност. Така пазарът на приложения е разпръснат сред телекоми и самостоятелни компании, опериращи свои „ магазини “, които постоянно са цялостни с подправени стратегии, вируси, лъжливи схеми и така нататък

В създалата се обстановка Huawei ще може да предложи единствено това на евентуалните си клиенти – дори на мощно конкурентни пазари като тези в Европа и Индия.

Лошият уикенд за Huawei стана още по-лош, откакто, по информация на „ Блумбърг “, огромните производители на процесори и модеми Intel и Qualcomm също са взели решение да не работят с компанията. Китайците сами създават изчислителните модули за смарт телефоните си, тъй че резултатът от тази мярка няма да е чак толкоз огромен. Huawei имат и преносими компютри, като, съгласно „ Дъ Върдж “, производителят се е запасил с чипове за тях за 3 месеца напред – с вярата, че за това време ще стане ясно дали дейностите на Съединени американски щати са единствено опит за заплашване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР