По-малко от седмица след грандиозния финал на Евровизия в Тел

...
По-малко от седмица след грандиозния финал на Евровизия в Тел
Коментари Харесай

Сбъркаха резултатите от финала на Евровизия

По-малко от седмица след грандиозния край на Евровизия в Тел Авив, Европейският съюз за радио и телевизия разгласи, че сбъркан избор от страна на журито в Беларус нанася дребни корекции към класирането. Феновете на холандския представител Дънкан Лорънс могат да бъдат спокойни – огромната победа от песенния конкурс към момента е негова, написа " Монитор ".

 

``
реклама

Всъщност, разбъркване при първите четири места от класирането няма. Швеция и Норвегия са първите страни, които разменят местата си – от шесто място, Швеция се изкачва с едно нагоре, като по този начин измества Норвегия от топ 5. Най-потърпевши се оказват представителката на Франция, която потъва с две позиции в класацията – от 14-о място, тя е към този момент на 16-о. С две позиции напред пък се изстрелват Кипър и Малта.

Разместването във финалното класиране се дължи на неспазване на разпоредбите за гласоподаване от страна на журито в Беларус в границите на първия полуфинал, оповестиха от ЕРСТ. Оценяващите са били отстранени, а крайният резултат от страната е калкулиран въз основата на други страни с сходни записи за гласоподаване, прецизират от съюза за радио и телевизия.

Открихме, че заради човешка неточност е употребен погрешен резултат. Това не оказва въздействие върху вота на феновете от 41-те страни, присъединили се в състезанието.

ЕСРТ и неговите сътрудници съжаляват надълбоко, че грешката не е била разпозната по-рано и ще преразгледа процесите и контрола, с цел да се предотврати повторното случване на сходна неточност “, изясняват от съюза.

Още занапред пък започва подготовката за Евровизия 2020. Обществената телевизия в Холандия – страната, получила по право домакинство поради успеха на Дънкан Лорънс, разгласи, че общо три малките екрани ще се включат в организацията на състезанието, като всяка от тях ще има друга роля. Това са NPO, AVROTROS и NOS. „ Евровизия е едно от най-големите интернационалните събития и дава опцията на Холандия да се нарежда още веднъж под светлината на прожекторите на международно ниво “, обясниха от медията в известие до публицисти, като прибавиха, че първите детайлности към наливането на основите на семейството ще бъдат издадени до месец.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР