По-малко от пет месеца преди избирателите да решат съдбата му,

...
По-малко от пет месеца преди избирателите да решат съдбата му,
Коментари Харесай

Коронавирусът и протестите принуждават Тръмп да пренастрои кампанията си

По-малко от пет месеца преди гласоподавателите да решат ориста му, американският президент Доналд Тръмп се сблъсква с политическа действителност, напълно друга от онази, която в миналото си е представял. За начало, в случай че изборите бяха през днешния ден, той евентуално би изгубил.

Президентът на Съединени американски щати, неговите съветници от Западното крило на Белия дом и сътрудници от предизборния му щаб му от ден на ден се безпокоят за неговите шансове за преизбиране, откакто видяха по какъв начин Тръмп губи позиции - първо, поради метода, по който се оправя с пандемията от ковид, а в този момент и по време на общонационалната протестна вълна против расовото неравноправие. Съюзниците му се тревожат, че президентът е постигнал нещо, което неговият противник на изборите през ноември до момента не съумя да направи: да разпали ентусиазма на електоралната база на Демократическата партия, която демонстрираше хладно отношение към някогашния вицепрезидент Джо Байдън.

Политическите вероятности пред Тръмп бяха помрачени, даже преди гибелта на Джордж Флойд - негър, умрял преди две седмици, откакто бял служител на реда затискал с коляно врата му близо девет минути в Минеаполис.

Нарастващите човешки и стопански загуби от епидемията, и предизвикателната реакция на президента, му костваха загуба на поддръжка в изборни региони, които неговият избирателен щаб счита за основни за успеха през ноември. Знаковите за акцията на Тръмп манифестации са спрени от месеци, а финансовото му преимущество пред Байдън, въпреки и огромно, не нараства толкоз бързо, колкото той се надяваше, тъй като пандемията постави завършек на деянията, при които се събират огромни дарения.

Проучвания на публичното мнение, направени както от предизборния му щаб, по този начин и от социологически институт, сочат дълготраен спад в поддръжката за Тръмп измежду възрастните хора и в оспорвани щати, за които преди време се смяташе, че клонят очевидно към президента, съгласно шестима сегашни и някогашни сътрудници от предизборния му щаб, които нямат право да разясняват обществено частни диалози.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР