По-малко от пет месеца преди избирателите да решат съдбата му,

...
По-малко от пет месеца преди избирателите да решат съдбата му,
Коментари Харесай

COVID-19 и протестите принуждават Тръмп да пренастрои кампанията си

По-малко от пет месеца преди гласоподавателите да решат ориста му, американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския се сблъсква с политическа действителност, напълно друга от онази, която в миналото си е представял. За начало, в случай че изборите бяха през днешния ден, той евентуално би изгубил, допуска АП.

Президентът на Съединени американски щати, неговите съветници от Западното крило на Белия дом и сътрудници от предизборния му щаб му от ден на ден се безпокоят за неговите шансове за преизбиране, откакто видяха по какъв начин Тръмп губи позиции - първо, поради метода, по който се оправя с пандемията от ковид, а в този момент и по време на общонационалната протестна вълна против расовото неравноправие. Съюзниците му се тревожат, че президентът е постигнал нещо, което неговият противник на изборите през ноември до момента не съумя да направи: да разпали ентусиазма на електоралната база на Демократическата партия, която демонстрираше хладно отношение към някогашния вицепрезидент Джо Байдън.

Политическите вероятности пред Тръмп бяха помрачени, даже преди гибелта на Джордж Флойд - негър, умрял преди две седмици, откакто бял служител на реда затискал с коляно врата му близо девет минути в Минеаполис.

Хиляди опечалени се простиха с чернокожия Джордж Флойд в Хюстън

Нарастващите човешки и стопански загуби от епидемията от COVID-19, и предизвикателната реакция на президента, му костваха загуба на поддръжка в изборни региони, които неговият избирателен щаб счита за основни за успеха през ноември. Знаковите за акцията на Тръмп манифестации са спрени от месеци, а финансовото му преимущество пред Байдън, въпреки и огромно, не нараства толкоз бързо, колкото той се надяваше, тъй като пандемията постави завършек на деянията, при които се събират огромни дарения.

Проучвания на публичното мнение, направени както от предизборния му щаб, по този начин и от социологически институт, сочат дълготраен спад в поддръжката за Тръмп измежду възрастните хора и в оспорвани щати, за които преди време се смяташе, че клонят очевидно към президента, съгласно шестима сегашни и някогашни сътрудници от предизборния му щаб, които нямат право да разясняват обществено частни диалози.

Предизборният щаб на Тръмп наскоро пусна ефирен рекламен клип в Охайо - щат, където президентът завоюва с 8 % преди четири години. Той също така вижда проблеми в Аризона и предупредителни сигнали в тогавашния бастион на републиканците Джорджия.

Сътрудници на Тръмп го предизвестиха, че обновените национални диспути за расовото неравноправие и апелът му за възобновяване на законността и реда са засилили част от електоралната база на демократите - чернокожи и по-млади гласоподаватели, чийто слаб възторг към Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 през 2016 година проправи пътя за успеха с дребна разлика на Тръмп.

Улиците на американските градове през днешния ден са по-спокойни

"Водя в анкетите ", сподели в четвъртък Тръмп пред радио "Фокс нюз ", като отхвърли резултатите от поредност изследвания на публичното мнение, които демонстрират, че той изостава зад Байдън в основни щати, и добави: Точно като предходния път, изоставах от Хилари във всички щати и завоювах всички щати.

Въпреки че външно наподобява убеден, Тръмп се оплаква на съветниците си по време на техните провеждащи се почти през една седмици срещи в Белия дом поради чувството, че изостава от Байдън, и президентът оказва напън върху своите сътрудници да разработят тактики за възстановяване на неговите позиции. В края на предишния месец предизборният щаб на Тръмп издигна двама политически сътрудници ветерани до водещи функции в акцията, което отразява напъните да се внесе повече опит в предизборния екип на президента. Освен това, в петък щабът на Тръмп притегли някогашния началник в региона на връзките с обществеността Джейсън Милър като старши консултант в акцията.

Белият дом се възползва от по-добрите от предстоящите стопански вести в петък - в страната са били основани още 2,5 милиона работни места през май и процентът на безработните е намалял - представяйки с победни фанфари това като знак за икономическо възобновяване след пандемията, което президентските съветници считат, че ще бъде най-важният фактор самичък по себе си на изборите през ноември.

Плановете на предизборния щаб бяха да изкара пролетта на 2020 година в опити за дискредитиране на Байдън - тактика, която пропадна, когато COVID-19 доближи Америка. Сътрудниците на Тръмп са разочаровани, че пандемията разреши на Байдън значително да остане отвън фокуса на публичното внимание. Те считат, че известният с гафовете си демократ постоянно вреди на имиджа си, когато приказва на обществени прояви.

Байдън се заяде с Тръмп

Сега се организират полемики за обновяване на напъните да се нападна Байдън на няколко фронта, съгласно цитираните нагоре чиновници. Сред тях са: връзките му с Китай, който Белият дом упреква за разпространяването на пандемията; Хънтър Байдън, синът на някогашния вицепрезидент, който съгласно сътрудниците на Тръмп може да бъде изобразен като знак на корупцията; и поддръжката на Байдън за углавен закон през 1994 година, който съгласно Тръмп е спомогнал за основаването на изискванията, довели до безредиците в американските градове.

"Много американци познават Джо Байдън, само че напълно малко познават същинския Джо Байдън. Работата ни е да отворим очите на гласоподавателите за същинския Джо Байдън ", сподели шефът на предизборния щаб на Тръмп по връзките с обществеността, Тим Мърта. Той добави: Байдън застана на страната на размирниците. Той съвсем не взе отношение към насилието, на което станахме очевидци. Чернокожите американци също са загрижени за сигурността на общностите си.

Да срине рейтинга на Байдън е императив за екипа на Тръмп: той не вижда какво кой знае какъв брой може да направи за повишение на рейтинга на самия Тръмп, който непрекъснато е невисок, откогато президентът встъпи в служба. През 2016 година процентът на отрицание на Клинтън беше съвсем толкоз висок, колкото този на Тръмп, и гласоподавателите, които не харесваха и двамата, в огромна степен поддържаха Тръмп.



Същият вид гласоподаватели, най-малко към този момент, този път обаче отдават желание на Байдън и някогашният вицепрезидент е възприеман по-благоприятно от обществеността.

"Предизборният щаб на Тръмп се придържа към същата тактичност на високопарно говорене, а по-късно бива разрушен на терен ", сподели представителят на акцията на Байдън, Ти Джей Дъкло. Той добави "Предизборният щаб на Тръмп и неговите комитети за събиране на дарения са похарчили близо 20 милиона $ за офанзиви против Байдън от 1 април, а следят по какъв начин поддръжката за Тръмп в анкетите бележи резистентен спад.

Тръмп се пробва да се нагоди към новата действителност, в която всеобщите събирания са неразрешени поради условията за обществена отдалеченост. Той подхваща планувани и платени с пари на данъкоплатците публични визити в оспорвани щати, с цел да изтъкне водачеството си във времена на пандемия. Пътуването в петък до Мейн бе последната аудиенция на президента, вписваща се в неговата акция, след тези в Мичиган, Пенсилвания, Флорида и Аризона.

Тръмп обаче гори от предпочитание да се върне към старите си похвати, дотам, че ненадейно анулира обществените прояви на Националния конгрес на Републиканската партия в Северна Каролина, като сложи под подозрение милиони долари дарения и повече от година обмисляне. Сега скучният конгрес ще остане в Шарлът. Съпътстващите тържествени прояви обаче ще бъдат пренасочени към различен град, който към момента не е избран - нещо, което ще разреши на Тръмп да получи мечтаното от него шоу.

Докато Тръмп упорства предизборният му щаб да насрочи манифестации още през лятото, негови сътрудници предизвестяват, че би било рисковано да се изпълнят зали - нещо, което би основало капацитет за отрицателни репортажи, в случай че се окаже, че вирусът се е популяризирал по време на предизборна демонстрация. И това, при изискване че съумеят да убедят толкоз хора да се съберат дружно, когато към момента няма ваксина.

Тръмп: До огромна степен преодоляхме пандемията от ковид

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР