По-малко от месец преди коледните празници, всяко едно семейство се

...
По-малко от месец преди коледните празници, всяко едно семейство се
Коментари Харесай

7 идеи как да бързо и икономично да украсите дома си

По-малко от месец преди коледните празници, всяко едно семейство се чуди по какъв начин да украси дома си. Дали да заложи на изпитаните способи като гирлянди и пухкави мечета, или да направи нещо по-нетрадиционно и автентично. Идеите за коледна декорация за безбройни, не всички обаче биха се вместили в коледния бюджет. Ако съберем парите за дарове, куверт за нова година, храна и някое празнично излизане, ще забележим, че от дълго време сме надвишили заплатата за Декември. Именно по тази причина направихме нашите 7 оферти за коледна декорация, която е бърза, лесна и икономична. Вижте кои са те:
1. Чаша за вино, огряна в светлина
Чашата за вино е превърната в знак на уюта и обичана компания до камината. Какво ще се случи, в случай че я превърнем в свещник. Вземете една чаша и я подсушете добре. Наредете в основата й дребни цветни камъчета до половината. Върху тях поставете дребна декоративна свещ.

Може да извършите няколко чаши в разнообразни цветове, като ги аранжирате като свещник, който да краси коледната ви софра.
 чаша
Чаша за алено вино 590 мл HEDERLIG, ИКЕА, 2,99 лева
2. Тиган vs. коледен чорап
Свикнали сме да асоциираме Коледа с коледния чорап. Той се слага до камината, а в коледната заран ние се надяваме Дядо Коледа да е оставил вътре подарък. Какво ще се случи, в случай че вместо чорап – използваме тиган.
Вземете остарял тиган, който няма да ползвате или купете нов. Опаковайте с опаковъчна хартия главното му тяло, а дръжката закачете над камината. Залепете дребни кукички върху опакованата част, а на тях сложете старите коледни чорапи от предишни години. Така ще извършите забавна и ексцентрична декорация.

Тиган за сотиране с похлупак OUMBARLIG, ИКЕА, 31,92 лева
3. Възглавничка с пожелания
Възглавницата се свързва главно със спалнята, ние обаче можем да ви предложим украса с нея за всяка стая. Купете дребна възглавничка с размери 60/50. С помощта на остарели водни боички или пастели започнете да оцветявате напряко върху нея. Напишете коледни пожелания, нарисувайте елхи и Дядо Коледа или пък залепете стикери. Нестандартната декорация може да бъде прибрана след Коледа и употребена година наред.

4. Коледна настолна лампа
Идеята ни за коледна настолна лампа е обвързвана на първо място с нейната промяна. Намерете настолна лампа с приблизителна височина към 30 см. Изрежете от списания за интериор или коледна украса картинки и фотоси на красиво украсени домове и ги залепете върху лампата, като внимавате да не закачите някои от електрическите й елементи. Когато я пуснете да свети, ще се насладите на една неповторима коледна картина. Друга концепция, обвързвана с лампата, е да я облепите с части червен проект. Върху него може да нарисувате ангели, крилата на които в следствие да украсите със златна багра. Така, при светлината от лампата, ще се направи контрастност с ангелските крила, което ще даде несравнимо прекарване.
Можете да вземете и подготвени коледни абажури, които да внесат празнично въодушевление в помещението.

Абажур STRÅLA, ИКЕА, 7,99 лева
5. Изтривалка, която да носи коледен дух
Изтривалката пред врата на дома постоянно е обвързвана с нещо мръсно, за което рядко се срещаме. Все отново, положителните домове стартират със своята декорация точно от входната врата. Освен обичайните коледни венци, може да украсите и своята бърсалка. За задачата може да купите нова, в цветен цвят, като размерите й може да са 80/50. С помощта на червен гирлянд и лепило, облепете всички страни на изтривалката, като получите нещо като малко кашонче. Изрежете разнообразни коледни украшения от картон и ги завържете с конец за гирляндите. Така ще получите сходно на пано картина, която обаче сте поставили на пода. Повярвайте – всеки посетител ще бъде разчувствуван, когато я види!



Гирлянд, VINTER 2018, ИКЕА, 3,99 лева
6. Буркан с курабии
Стъклените буркани са едно от нещата, които нормално имат единствено едно приложение. Нашата концепция е да ги превърнете в стилни бисквитиери. Направете обичаните си коледни сладки по рецепта на баба и ги поставете в буркана. Може да го украсите с разнообразни бои или стикери от външната страна, с цел да има коледен дух. Друго приложение на буркана може да бъде, като го употребявате за светещ цилиндър. Вземете няколко броя приблизително огромни буркана и поставете коледни лампички в тях. Поставете ги в някои ъгъл на стаята или върху камината и ще имате непостижим коледен фон.

7. Коледни къщички
С малко остатъчен картон можем да си създадем коледни къщи. По сходство на къщичките за птици, единствено че от картон, като забавното при тя е, че можем да ги сложим върху някоя стена. Закаченото им няма да е мъчно, можем да употребяваме двойнолепящо тиксо. Украсете къщичките с разнообразни детайли и ги подредете в друга поредност по величина. Ако създадем отвори в тях, може да се ползвате и за слагане на скрити коледни дарове. До нея поставете и светещи елхички.

LED декоративно осветяване, 3 бр/к-т VINTER 2018, ИКЕА, 9,99 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР