По-малко от месец остава до разгара на лятото и въпреки че

...
По-малко от месец остава до разгара на лятото и въпреки че
Коментари Харесай

Дронове ще следят спазват ли се ограниченията по испанските плажове

По-малко от месец остава до разгара на лятото и въпреки че пандемията от COVID-19 не е отминала, Испания се приготвя интензивно за летния сезон, въвеждайки строги правила за туристите на плажа. Институтът за качество на туризма изготви препоръки по какъв начин да се изчисли максималния брой хора на всяка плажна линия и по какъв начин плажуващите да съблюдават социална дистанция, тъй че да не се излагат на риск. Те ще бъдат осведомени за това с плакати и система за звуково обявяване, а дронове ще наблюдават дали се съблюдават рестриктивните мерки.

Управителят на всеки плаж (обикновено това са общините), ще би трябвало да определи оптималния брой туристи, които могат да събират слънчево лъчи по едно и също време в засисимост от неговия размер, съществуването на плажни питейни заведения и детски площадки, както и какъв брой огромна е приливната вълна. Един от методите да се дефинира потенциалът на плажа, да вземем за пример, е да се раздели общата повърхнина на минималното разстояние за сигурност.

Ще се открият отделни входове и изходи с надзор на потенциала, а при съществуване на опашки, предпочитан достъп ще се дава на бременни дами, възрастни хора и хора с понижена пъргавина. Ще се обособят дейна зона около брега за разходки, директната зона и зона с шезлонги и чадъри, с цел да не се смесват обособените потоци хора.

Дезинфекция на шезлонгите ще се прави преди всеки нов екскурзиант, макар че се предлага използването на лични хавлии, върху които да се лежи.

Относно обществената отдалеченост, трима другари, които са под един чадър, няма да би трябвало да съблюдават безвредното разстояние сред тях, само че не трябва да се смесват с други групи хора.  

А в случай че туристите изискат да изпият разхладителна напитка на някоя тераса, те първо би трябвало да уведомят сервитьора, който да дезинфекцира масите и столовете.

Въздушният трафик ще се задейства още веднъж през идващите седмици. Ето за какво от Европейската организация за авиационна сигурност (EASA) и Европейския център за превенция и надзор на болесттите (ECDC) предлагат пасажерите да носят маски на борда на самолетите. В самолетите на Iberia спират бордовите продажби на артикули, вестници и списания. А в случай че пасажерите не съблюдават напътствията на самолетните компании, ще бъдат третирани като " конфликтни пасажери ". 

Източници: abc.es, elmundo.es, lasprovincias.es
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР