По-малко от месец остава до председателството на страната ни на

...
По-малко от месец остава до председателството на страната ни на
Коментари Харесай

Светослав Малинов: България е първата държава, която ще европредседателства под мониторинг

По-малко от месец остава до председателството на страната ни на Съвета на Европейски Съюз. Дали сме подготвени обаче ще покаже самото Европредседателство. То не би могло да бъде несъмнено като сполучливо или несполучливо от един - два гафа. По-важно е на него да бъдат реализирани политически цели, счита евродепутатът Светослав Малинов. " Не бива да забравяме, че председателството ни бе изтеглено с цели шест месеца. Brexit безспорно ще тегне като сянка над него. Самият факт обаче, че не можахме да формираме цели, които да отличат страната ни, значи, че има известна доза неопитност ", безапелационен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR Светослав Малинов съобщи, че тематиката за кохезионната политика е наложителна за разискване по време на европредседателството, защото тя е една от най-видимите политики на Европейски Съюз, а за България на дневен ред стои въпросът за понижаване на разликите в стандартите на живот сред обособените страни.

" Най-бедните райони са точно у нас. А България е първата страна, която ще ръководи под мониторинг. Затова би трябвало да благодарим на извънредно доброжелателните хора в Европейската комисия, които извадиха отчета ни в този момент, а не както трябваше да се случи - през месец януари следващата година ", добави още евродепутатът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР