По-малко от месец ни дели от началото на тазгодишния Sofia

...
По-малко от месец ни дели от началото на тазгодишния Sofia
Коментари Харесай

След страхотен обрат: Лазаров преодоля пресявките на турнира в академията на Надал

По-малко от месец ни дели от началото на тазгодишния Sofia Open, а Александър Лазаров съвсем несъмнено ще бъде един от нашите родни представители, които ще получат опция да се състезават в зала " Арена Армеец ". Вероятно това е и повода да забележим четвъртата ни ракета да взе участие на Чаланджъра в академията на Рафаел Надал, който се организира на твърди кортове. Засега Майорка се оказва щастливо място за българина, тъй като през днешния ден той записа втората си поредна победа в пресявките и по този метод се класира за главната скица.

Алекс имаше тежката задача да премери сили с локалния представител Алберто Баросо Кампос (световен номер 397), чиито мощни изяви го водиха до две трофеи на хард в хода на 2022-ра. Лазаров обаче сподели по-сериозна физическа и психическа резистентност в края на срещата, с цел да реализира една от скъпите си победи през сегашния сезон.

Нашият съотечественик имаше голямо преимущество в размените от дъното на корта, като само началният удар държеше локалния представител в резултата. Българинът използваше чудесно своя слайс и предизвикваше съществено количество неточности от ракета на съперника, което му разреши да осъществя пробив за задатък от 3:1 гейма. Впоследствие софиянецът даже можеше да удвои преднината си, но остана прекомерно въздържан в някои обстановки и Кампос на няколко пъти се оправи чудесно наоколо до мрежата. Все отново родният ни представител не разреши някакъв по-сериозен поврат и откриващият сет отиде на неговата сметка.

Последва цялостен поврат в събитията на корта, тъй като Лазаров значително отстъпи самодейността и постоянно беше надиграван с отлични късни топки от противника си. Световният номер 397 навлизаше все по-навътре в рамките на полето си и реализира сериозна доминация, печелейки цели девет следващи гейма, за се откъсне напред с 3:0 в решителния сет.

Изведнъж Алекс стартира да работи надалеч по-смело, до момента в който Косано очевидно се поумори и очевидно придвижването му по корта не беше същото. Това даде нужната убеденост на четвъртата ни ракета да намерения за реализирането на поврат и се насладихме на страхотна продукция от негова страна до самия край, а успеха беше последвана от възхитен зов на нашето момче.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР