По-малко от година след основен ремонт главната улица в село

...
По-малко от година след основен ремонт главната улица в село
Коментари Харесай

След ремонт за близо 1 млн.лв.: Главната улица на пловдивско село е неизползваема

По-малко от година след главен ремонт основната улица в село Ягодово се трансформира в река след всеки дъжд. За това сигнализираха до TrafficNews локални поданици, които желаят незабавни дейности за премахване на казуса.
Прочетете още
Реконструкциите по ул. “Васил Левски “, която е входно-изходната артерия на селото откъм Пловдив, бяха приключени през септември 2023г.. Инвестицията бе за близо един милион лв., като средствата бяха отпуснати за плана на Община „ Родопи “ от Министерството на районното развиване и благоустройство. В права от 1300 метра бе напълно сменена асфалтовата настилка, построени бяха нови тротоари и бордюри.

„ За страдание, след първия къс снеговалеж и първия дъжд, който наводни една забележителна част от основната улица, достъпът до жилищата на някои къщи стана доста усложнен, а контейнерите за боклук в пресечната улица " Кемера " станаха неизползваеми “, разяснява Иван Георгиев, който живее на засегнатата улица. По думите му тротоарите също се наводняват щедро и не могат да бъдат изплозвани по предопределение, а при по-обилни превалявания водата даже нахлува в дворовете им.

По този мотив през декември близо 50 души са изготвили групова тъжба, импортирана до кметство Ягодово и Община Родопи. Местни желаят изпълнителят на плана да поеме отговорност, като съблюдава изискванията за гаранция за качествено осъществяване.

TrafficNews потърси мнението на Община Родопи по проблема, от кое място дефинираха като " неприемливо " да се позволява основната улица на Ягодово да бъде в такова положение. 

„ Проведохме диалог с изпълнителя на плана. Самите реконструкции на ул. „ Васил Левски “ са изпълнени по най-хубавия метод. Проблемът идва от прилежащите по-малки улици, които връщат водата към основната. Имаме решение да се създадат дъждоприемни шахти по тях, с цел да реши този проблем. Изпратили сме искане до компанията още през днешния ден да отидат на място и да се стартира работа по въпроса “, увери кметът на общината Павел Михайлов.







 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР