По-малко от година след напускането на Белия дом Барак Обама

...
По-малко от година след напускането на Белия дом Барак Обама
Коментари Харесай

С какво се занимава Обама сега ?

По-малко от година след напускането на Белия дом Барак Обама стартира да осребрява опита си на Уолстрийт. Практика, която, дано да напомним, бе мотив за рецензии против Хилари Клинтън по време на последната предизборна акция, съобщи ДАРИК.

Бившият президент демократ в понеделник идната седмица ще бъде звездата на конференция, събираща елита в бранша на опазването на здравето, проведена от капиталовата банка Cantor Fitzgerald в Ню Йорк от 25 до 27 септември, оповестиха два източника на Агенция Франс Прес. Очаква се Обама да произнесе тирада на форума и по-късно да дава отговор на въпроси, свързани със опазването на здравето, допълниха същите източници, поискали анонимност.

За това показване, което евентуално няма да надвиши два часа, той несъмнено ще получи близо 400 000 $, съобщи един от източниците. През август първият негър президент на Съединени американски щати взе участие също в среща на високо ниво, за която получил подобен хонорар.  Обама записа в автобиографията си и друга тирада, произнесена предходната седмица във Вашингтон на конференция, проведена от американския фонд Carlyle.

Тези речи са първите, които Барак Обама произнася на Уолстрийт, откакто на 20 януари напуща Овалния кабинет. От май обаче той е получил хонорари за шест други изяви на влиятелни конгреси в Италия, Германия, Шотландия, Канада, Индонезия и Южна Корея.

Очаква се Обама да влезе в тази роля и на конференции, събиращи представители на международния хайлайф на 29 септември в Торонто и през януари в Ню Йорк в една синагога. " Платените речи разрешиха на президента Обама да обезпечи 2 милиона $ за стратегии за обучение и подкрепяне при намиране на работа на необлагодетелствани младежи от Чикаго ", написа до Агенция Франс Прес Кевин Люис, представител на някогашния президент.
При все това този " бизнес " на Уолстрийт крие заплаха да породи протест в неговата лична партия, която трескаво търси изявени водачи и в която той е духовен престиж. След провалянето на Хилари Клинтън, Бърни Сандър и сенаторката Елизабет Уорън, водачи на левицата в демократичната партия, известни с враждебността си към финансите, наподобява постановат главните тематики.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР