По-малко от година след като донесе историческото второ място за

...
По-малко от година след като донесе историческото второ място за
Коментари Харесай

Кристиан Костов от Евросоник: България най-накрая спечели

По-малко от година откакто донесе историческото второ място за България на "Евровизия " с Beautiful Mess Кристиан Костов ни дава нов мотив за горделивост - на гала в границите на влиятелния фестивал "Евросоник " в Грьонинген той тушира съперници от 10 европейси страни, измежду които и португалецът Салвадор Собрал, който взе първото място на певческия конкурс в Киев.

Още през декември другояче момчето-чудо беше оповестено за първия българин, на който ще бъде връчена премията за дебют European Border Breakers Award. Тя се дава на дебютанти, добили огромна известност отвън границите на личната си страна, и през годините EBU, идеолозите на "Евровизия ", са я поднасяли с почит на актьори от калибъра на Адел ии Дуа Липа. Статуетката, символизираща любовта на фенската маса, Крис получи след едномесечно онлайн гласоподаване.

"Просто желая да кажа, че съм доста горделив, че България най-сетне завоюва. Аз мисля, че го заслужаваме доста, само че почтено казано, това не е моята победа никога, това е успеха на всичките хора, които са дали своят вот за мен. И в действителност доста съм признателен за това, тъй като няма по какъв начин да купиш това нещо. Хората или гласоподават, или не. Значи повярваха в мен и в действителност има нещо в това. Благодаря ви доста! ", не скри вълнението си пред БНР Костов.

На сцената в холандският град 17-годишният гений показа с типичния си вокален нерв и възприятие Beautiful Mess, след което сюрпризира публиката в "Мартини Плаза " с дует с нашумелия английски реализатор Younger. На пианото им приглася и известният диригент и тв водещ Джулс Холанд, който през годините е записвал със звезди като Стинг, сър Пол Макартни и Том Джоунс.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР