По-малко от две седмици, след като беше тържествено открит в

...
По-малко от две седмици, след като беше тържествено открит в
Коментари Харесай

2 седмици след лентичката: Срутище на обходния път на Габрово

По-малко от две седмици, откакто беше тържествено открит в наличието на премиера Бойко Борисов, обходният път на Габрово е бил блокиран от срутище, излиза наяве от известие на пътната организация и обява на общински консултант в обществените мрежи.

Първо в следобедните часове на вчерашния ден от АПИ оповестиха, че „ продължава укрепването на скатове “ по пътя.

„ Свлечената сутринта скална маса от проливните дъждове в района неотложно е почистена и придвижването в правата е без ограничаване “, посочваха от ведомството.



Общинският консултант Пепа Сомлева онагледи тази скална маса със фотография във „ Facebook “. На нея се виждат големи камъни, които умерено могат да унищожат автомобил, в случай че го ударят. „ Пътували по маршрута разясниха, че защитни мрежи има единствено на обособени сектори, което явно не е задоволително “, показва онлайн изданието на в. “Сега “.
Пуснаха придвижването по новите 12 км от обходния път на Габрово В готовата права попада и най-голямото изграждано до момента у нас стоманобетоново мостово оборудване с дължина 640 м
23-километровият обходен път коства близо 93 млн. лева и беше строен от консорциум на „ Хидрострой “, „ Пътни градежи – Велико Търново “ и „ Пътинженерингстрой “. Проектът беше стартират още през 2013 година, като поради огромното забавяне загуби част от европейското си финансиране.

Последните 12 километра станаха подготвени още при започване на април, а на 4 юни правата беше посетена и официално открита от премиера Бойко Борисов и заместника му Томислав Дончев.

Към момента не е ясно кой е отговорен за съществуването на неукрепени скатове, само че обезопасяването ще продължи до края на юли. Според АПИ най-малко няма да се наложи прекъсване на трафика.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР