По-малко от два месеца преди федералните избори в Германия консерваторите

...
По-малко от два месеца преди федералните избори в Германия консерваторите
Коментари Харесай

Социалдемократите в Германия изненадващо изгубиха още една провинция

По-малко от два месеца преди федералните избори в Германия консерваторите на канцлера Ангела Меркел ненадейно получиха спомагателна поддръжка, тъй като обединението сред социалдемократи и Зелени изгуби болшинството си в провинция Долна Саксония.

След като двете партии останаха с 68 места в 137-местния локален парламент, министър председателят Щефан Вайл прикани депатутите да се разхлабен 5 месеца преди постоянните избори в Долна Саксония. " Избирателите имат късмет да реагират в този момент. Затова изборите би трябвало да се проведат колкото може по-скоро ", добави водачът на държавното управление в провинцията със мощен поземлен бранш, само че и дом на огромни компании като " Фолксваген ".

На доктрина ръководството може да продължи с държавно управление на малцинството, само че и водачите на консервативния Християн-демократичен съюз (ХДС) се оповестиха за предварителни избори, които да съвпаднат с федералните на 24 септември.

Социалдемократите, които са част от федералното държавно управление на Меркел, губят трета провинция откакто до момента през годината понесоха изборни провали в Шлезвиг-Холщайн и Северен Рейн - Вестфалия.

Причината е, че Елке Твестен - локален народен представител от Зелените, разгласи, че минава към ХДС. Тя изясни, че решението ѝ е мотвирано от това, че личната ѝ партия отказала да я издигне в нейния изборен регион. " Виждам политическото си бъдеще в ХДС. Тази крачка не беше лесна, само че е нужна ", съобщи Твестен. Премиерът Щефан Вайл я упрекна в нарцисизъм.

Макар да са в двата края на политическия набор, ХДС и Зелените ръководят дружно в няколко провинции, в това число в Баден-Вюртемберг и Хесен. Социолози и политолози спекулират, че след парламентарните избори наесен двете партии може да опитат да сглобят коалиция и да изтласкат левицата от ръководството.

ГСДП и Зелените бяха дружно на власт в интервала 1998- 2005г., само че в този момент възможна коалиция сред тях губи прелест в очите на гласоподавателите. След дезертирането на Твестен червено-зелени обединения ръководят единствено в две от 16-те провинции - в Бремен и Хамбург.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Изборите в Германия (74)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР