По-малко от денонощие, след като стана ясно, че корпорацията „Фейсбук“

...
По-малко от денонощие, след като стана ясно, че корпорацията „Фейсбук“
Коментари Харесай

Реакцията на мрежата: „Фейсбук“ умря! Да живее „Мета“

По-малко от денонощие, откакто стана ясно, че корпорацията „ Facebook “ се преименува на „ Мета “ – мрежата се произнесе. Заваляха смешки по тематиката, а българските консуматори даже се усъмниха, че логото е откраднато.

Основателят Марк Зукърбърг изясни, че „ Мета “ ще бъде място, където посредством виртуалната действителност хората ще могат да взаимодействат, работят и основават артикули и наличие. Новото наименование няма да промени имената на обществените мрежи, благосъстоятелност на компанията.

Ребрандирането на компанията идва в миг на следствие против „ Facebook “ против управлението ѝ. Има подозрения, че те са били наясно с вредите, които платформата нанася на младите консуматори, и с разпространяването на речта на омразата, само че не е подхванали ограничения.

Снимка: Фейсбук: TerminalniKolaji

„ Facebook “ умря! Да живее „ Мета “

Според доста консуматори името се сменя, с цел да се отклони публичното внимание от проблемите на компанията. А те през последните години въобще не са малко.

Just saying
— Rosi Ilieva (@rilieva_)
„ Извънредно – новото име на компанията Фейсбук е Meta. Тя към момента е изправена пред същите проблеми, които имаше и предходната заран “, майтапи се журналистът от Си Ен Ен Дони О'Съливан.

changes its company name to.
— Qoneqt (@Qoneqt_Live)
Други видяха интрига в името и съгласно тях абревиатурата има прикрито обръщение.

META = Manipulation, Emotional Trauma, Addiction (МЕТА = Манипулация, Емоционална контузия, Пристрастяване).

И още в тази посока - съгласно някои датата за ребрандинг не е инцидентна. На 28 октомври е основана рок групата „ Металика " и е роден Бил Гейтс.

Ах, това лого

Логото на „ Мета “ изобразява буквата „ М “ под формата на безконечност. Тук сигурно обаче не може да се приказва за изключителна креативност от страна на графичния дизайнер, който го е основал.

Facebook става Мтел.
— Ангел Хранител (@hranitel_angel)
Българките онлайн консуматори незабавно го съпоставиха с това на към този момент фиктивен у нас телеком. За тези на Запад – логото наподобява на това на веригата за бързо хранене „ Макдоналдс “.

Снимка: Фейсбук: TerminalniKolaji

Голяма част от хората са безапелационни - никой не е желал тази смяна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР