По-малко от ден след като Джъстин Трюдо се извини, че

...
По-малко от ден след като Джъстин Трюдо се извини, че
Коментари Харесай

Джъстин Трюдо поднесе пак извинения след появата на ново видео, в което е с тъмен грим на лицето

По-малко от ден откакто Джъстин Трюдо се извини, че се е облякъл като Аладин и се е боядисал в кафяво, канадският министър председател се наложи още веднъж да сервира извинения поради видео, на което е боядисал лицето си в черно, заяви ДПА.

Трюдо съобщи пред кореспонденти в Уинипег, че надълбоко съжалява за расистките си дейности. Той сподели, че преди време не е разбирал какъв брой обидно е това към хората от расовите малцинства, понасящи всекидневно дискриминация поради цвета на кожата им.

" Нараних ги. Нараних хората, които не трябва да търпят назадничавост и дискриминация поради тяхната еднаквост ", сподели Трюдо. " Това е нещо, за което надълбоко скърбя ".

" Да си потъмняваш лицето, без значение от подтекста и събитията, постоянно е недопустимо поради расистката история на " черното лице ", добави той.

Новото опрощение на демократичния водач, който се бори за преизбиране, бе направено, откакто " Глобал нюз " разгласява видео от 90-те, на което младежът Трюдо танцува и прави гримаси с мрачен грим на лицето.

Медията сподели, че е получила видеото от източник от Консервативната партия на Канада. Автентичността му е била доказана от Либералната партия на Канада, чийто водач е Трюдо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР