По-малко от 5% от ползвателите на кредитни карти са се

...
По-малко от 5% от ползвателите на кредитни карти са се
Коментари Харесай

Кредитните карти спестяват на потребителите пари от застраховки за лятото

По-малко от 5% от ползвателите на кредитни карти са се възползвали от застраховката по тях през миналата година по данни на Сосиете Женерал Експресбанк. Най-често аргументите за това са непознаване на изгодите от застрахователните услуги към този вид банкови артикули и това постоянно е причина за спомагателен разход от страна на клиентите, които купуват настрана застрахователни артикули, изключително в интервала на летните пътувания. Експертите на банката поучават потребителите да се срещнат с изискванията си, с цел да знаят правата си.

По-голяма част от банките в страната оферират безвъзмездна застраховка при пътешестване в чужбина. Стандартно се покриват разноски за неотложни медицински услуги, загубен / откраднат / занимателен багаж, занимателен или анулиран полет. Само през последния месец в Европа са анулирани 8 440 полета и закъснели над 221 000 полета (Flight Stats 2018).

Сумите на компенсациите най-често зависят от типа на издадената кредитна карта. Притежателите на премиум карти употребяват по-високи предели на покритие като стартират от 5 000 и могат да доближат до 50 000 евро за здравна грижа и лекуване.

За някои от картите на пазара задоволително изискване е да сте употребявали кредитната карта по време на престоя си в чужбина, или да сте заплатили с нея част от разноските за услуга, обвързвана с пътуването. Така не е нужно да вършиме спомагателни разноски за закупуване на обособена застраховка за пътуването, защото към този момент разполагате със застраховка. В някои случаи има условие за закупуване на туристически пакет, с цел да важи застраховката.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР