По-малко от 4 месеца след арести в СливенСамо един от

...
По-малко от 4 месеца след арести в СливенСамо един от
Коментари Харесай

Банда биячи от фирма за бързи кредити влиза в затвора

По-малко от 4 месеца след арести в Сливен
Само един от петима е с условна присъда

Специализираният углавен съд удостовери санкции от 4 и 3 години затвор при първичен непоколебим режим и санкции до 4000 лева за четирима участници в проведена незаконна група от Сливен за събиране на задължения с пердах и душевен тормоз. Пети от бандата се отървал с условна присъда.

Всички от групата са признали виновността си и юристите им сключили съглашения със спецпрокуратурата. Присъдите към този момент се извършват, наказаните са отведени в затворническите си килии и това се случва за по-малко от 4 месеца след разбиването на групата.

Наказателната бригада работила от 2020 до 24 август 2021 година, когато сътрудниците на ГДБОП от Сливен и Ямбол ги изловили за няколко часа. Бандата първоначално работела към два офиса на сдружение за бързи заеми в Сливен и скоро поела цялата му активност в града. Предоставяли заеми, в това число и за огромни суми. След закъснение на вноска, на длъжниците били налагани наказателни лихви, започвали смъртни закани, някои били пребивани с бухалки. Жена, получила заем от 100 000 лева за развиване на бизнес, била принуждавана да върне 400 000 лева поради насъбрани лихви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР