По-малко от 24 часа след ужасяващата новина за смъртта на

...
По-малко от 24 часа след ужасяващата новина за смъртта на
Коментари Харесай

``Сикорски`` S-76 - най-сигурният хеликоптер, който погуби легендата Коби Брайънт

По-малко от 24 часа след ужасяващата вест за гибелта на баскетболната звезда Коби Брайънт, дружно с 13-годишната му щерка и още осем души на борда, под светлините на международните прожектори се появи и името на ''Сикорски'' S-76 - хеликоптерът, считан от авиационните специалисти измежду най-надеждите и сигурни летателни машини, по зла подигравка на ориста се трансформира в лобното му място.

Хеликоптерът е планиран през 70-те години на предишния век и към днешна дата от него са създадени близо 900 бройки. Именно моделът ''Сикорски'' е пожеланият превоз за транспорт на едни от най-известните и авторитетни персони в света, включително и значително държавни глави.

Сред ВИП персоните е и английското кралско семейство отпред с Елизабет II, които се доверяват на услугите на ''Сикорски'' S-76 от 1998 година до през днешния ден, въпреки и с някои спирания, осведоми ''El Pais''.

Мъгла е евентуалната причина за разбиването на хеликоптера на Коби Брайънт

Летателната машина, в която почина Коби Брайънт в покрайнините на Лос Анджелис, е била близо на 30 години и преди да бъде закупена от баскетболната легенда като частен транспорст, хеликоптерът е бил на работа на щата Илинойс.

От ''Локхийд Мартин'', които от 2015 година са притежател на ''Сикорски'', изрекоха своите съболезнования на околните и фамилиите на починалите в злополуката и увериха, че ще спомагат по всеки вероятен метод на проверяващите органи, с цел да се откри повода, довела до загубата на един от най-популярните и обичани спортисти на нашето време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР