По-малко от 24 часа, след като си тръгна от България,

...
По-малко от 24 часа, след като си тръгна от България,
Коментари Харесай

Възраждане за папата: Антибългарската провокация на Хорхе Берголио в Македония няма да остане без реакция

По-малко от 24 часа, откакто си потегли от България, Хорхе Марио Берголио, прочут още и като папа Франциск, направи второ антибългарско изявление, този път от територията на втората българска страна на Балканите – Македония. Това се показва в публична позиция на партия „ Възраждане “.

След като беше у нас и ни посъветва да отворим границите и вратите си за незаконните имигранти, при визитата си в западната ни съседка, Франциск съобщи, ни повече, ни по-малко, че българи и македонци са две „ напълно разнообразни нации”, че македонците били млада нация, само че народ с вековни обичаи, изцяло разнообразни от българските.

Какъв по-хубав подарък за сърбоманите-българофоби в Скопие! Същите от през днешния ден ще имат един мотив допълнително, претендирайки за следващото парче от българската история и отстоявайки измислената си национална еднаквост. Отново за българска сметка, несъмнено. И всичко това в миг, когато България води договаряния с Македония, а смесената българо-македонска комисия заседава тъкмо по тези въпроси, опитваща се да потвърди и убеди македонската страна, че имаме обща история и взаимно минало, което би трябвало да означаваме дружно. За информация на римския свещеник, общо минало и герои имат единствено единните и монолитни нации, в миналото са били едно, а след това изкуствено разграничени. Разбира се, на Хорхе Берголио като представител на една изкуствена нация – аржентинската, му е мъчно да разбере това и даже да осмисли, че има народи по-стари от 200 години, само че би било добре отсега нататък, когато прави публични визити някъде, да се приготвя по-старателно по сходни чувствителни въпроси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР