По-малко от 10 месеца след последното си провеждане, фестивалът “Дни

...
По-малко от 10 месеца след последното си провеждане, фестивалът “Дни
Коментари Харесай

Гийом Пиерел ще бъде гост на Дни на предизвикателствата

По-малко от 10 месеца след последното си осъществяване, фестивалът “Дни на провокациите ” още веднъж стъпва на сцената на кино “Люмиер ” - този път в бутиково издание от 2 дни - 1 и 2 февруари 2023 година Организатор на събитието са магазини “Стената ”. Билети за събитието са към този момент в продажба на https://bit.ly/3hzApjg като цените са промоционални до 10 януари в това число.

Специален посетител на “Дните ” тази година е рисковият скиор и гид от Шамони, французинът Гийом Пиерел. Преди да се отдаде напълно на своята пристрастеност, той има сполучлива бизнес кариера. На “Дни на провокациите ” той ще показа филм за премиерното си втурване със ски от Гашeрбрум II (8035 м) и ще ни опише за последния си сполучлив план от ноември 2022 година - още веднъж ски втурване по емблематичната северна стена на вр. Гранд Жорас.

На огромен екран ще бъдат показани за първи път в България близо 10 кино лентата. Много от тях са чисти министър председатели, филми пример в своята област, които чертаят бъдещето освен на кинодокументалистиката и приключенския туризъм, само че и на самото упражняване на рисковите спортове. Дестинациите, в които ще ни придвижи кино програмата, са България, Алпите, Хиндукуш, Хималаите, Андите, Йелоустоун и още доста кътчета, за които единствено сме чували.

Други значими тематики, които ще намерят необятно поле за полемика в границите на фестивалната стратегия, ще бъдат българската аутдоор сцена, природата на България, хижите, планинската маркировка и доста други. Те ще бъдат мотив за диалог и равносметка след края на една преливаща от рецесии година. Практическата сесия на Академия първа помощ и част със свободен вход ще добавят картината.

Тази година, за първи път уредниците насочат отворена покана към всички приключенци, искащи да опишат своята история от сцената на “Дни на провокациите ”. Заявки за присъединяване могат да бъдат подавани до 30 декември 2022 година на имейл: [email protected]. В тях би трябвало да участва изложение или непосредствено приложение за материала, с който участникът би желал да се включи. Всички видео и снимкови материали, с които се кандидатства, би трябвало да имат качество за лъчение на огромен екран.

Пълната стратегия на събитието ще бъде оповестена на формалния уебсайт www.predizvikatlstva.com

“Дни на провокациите ” в обществените мрежи:
Фейсбук:
 https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata
Официално събитие: 
https://www.facebook.com/events/1578967335880883
Instagram: 
https://www.instagram.com/predizvikatelstvacom
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР