По-малко новини, повече музика. Накратко казано, това е промяната, настъпила

...
По-малко новини, повече музика. Накратко казано, това е промяната, настъпила
Коментари Харесай

Повече музика, по-малко новини: как се променя вкусът на слушателите към радиото

По-малко вести, повече музика. Накратко казано, това е смяната, настъпила в радиостанциите у нас през последните пет години.

Работещите в радиооператорите - у нас те са 85 - през днешния ден честват професионалния си празник. Световният ден на радиото се чества на 13 февруари по инициатива на ЮНЕСКО, откакто на тази дата през 1946 година " гласът " на Обединените народи за първи път проехтява в ефира на радиото на Организация на обединените нации.

В чест на празника, който през 2019 година е под мотото „ Диалог, приемливост и мир “, Националният статистически институт разгласява настояща информация за радиоефира в България.

През 2017 година радиооператорите у нас са с 2 по-малко, в сравнение с през 2012 година, когато са били през 2012 година Различен е освен броят, а съотношението сред вести, настоящи излъчвания и реклама. Докато преди пет години новините са заемали 30.5% от ефирното време, по последни данни процентът им е 26.3%. Обратната е наклонността при музикалните излъчвания - от 43.5% през днешния ден те изпълват близо половината (49.9%) време. Намалява времето за настоящи, занимателни излъчвания, изкуство, просвета, спортни и просветителни излъчвания от 22.8% (2012 г.) на 18.5% (2017 г.). За петте години рекламата се усилва от 3.2% на 5.4%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР