По-малко кандидати за енергийни помощи в Пловдив. Въпреки увеличението на

...
По-малко кандидати за енергийни помощи в Пловдив. Въпреки увеличението на
Коментари Харесай

Намаляват кандидатите за енергийни помощи в Пловдив

По-малко претенденти за енергийни помощи в Пловдив. Въпреки нарастването на размера на финансовата поддръжка тази година, от организация „ Социално подкрепяне " регистрират, че досега са подадени към 4000 заявки.

Пловдив

Социална помощ за отопление в размер на 465 лв. ще получат всички, които дават отговор на условията на програмата. Условията за кандидатстване не са изменени, само че все пак в Пловдив искащите понижават на половина за последните 5 години.
Надя Танева - шеф „ Социално подкрепяне " - Пловдив: Причините са всеобщото тръгване в чужбина на ромски фамилии, което отчитаме и другото повдигането на приходите.
Масово претендентите подават документи в „ Социално подкрепяне " за отопление с електричество. Заявленията за парична помощ за дърва и въглища са единични.
Надя Танева - шеф „ Социално подкрепяне " - Пловдив: Имаме малко отводи - за надвишаване на приход или поради продажба на парцел.
Цената на дървата за огрев не се е трансформирала от началото на акцията. Въпреки възбраната за достъп до доста сечища поради случаите на африканска чума, един кубик се продава за 95-100 лв.. Хора, които не попадат в групата на обществено слабите, само че и нямат високи приходи избират твърдото гориво като източник на топлота.
Димитър Иванов: 20-30% електрическа енергия - 80% дърва. На моите години нямам резултат да влагам толкоз пари да вземам нови климатици. Да взема два климатика, 3000 лв. - значи 6 години да се отоплявам с дърва.
Социалните служби одобряват документи за финансова помощ за отопление до края на месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР