По-малко американци са подали молби за помощи при безработица миналата

...
По-малко американци са подали молби за помощи при безработица миналата
Коментари Харесай

Намалява броят на молбите за помощи при безработица в САЩ

По-малко американци са подали молби за помощи при безработица предходната седмица с намаляване на въздействието на ураганите от предишния месец върху стопанската система на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Американското министерство на труда заяви през днешния ден, че седмичните заявки са намалели с 15 000 до 243 000 с отчитане на сезоните фактори. Молбите бележат спад в Тексас и Флорида, където ураганите Харви и Ирма нанесоха тежки вреди в края на август и през септември. Непосредствено откакто Харви удари Тексас индикаторът скочи до 298 000 - най-високо ниво от две години.

В Пуерто Рико броят на хората, кандидатствали за помощи при безработица, също се е намалил, въпреки че това може да е отражение на продължаващото спиране на електрозахранването и други вреди, затруднили жителите да подадат молби.

Молбите са измерител на освобождението на чиновници, тъй че спадът сочи здрав пазар на труда. Компаниите са оптимистично настроени за бъдещото търсене и резервират чиновниците си, отбелязва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР