По-малко американци са кандидатствали за обезщетения за безработица миналата седмица,

...
По-малко американци са кандидатствали за обезщетения за безработица миналата седмица,
Коментари Харесай

Заявките за обезщетения за безработица в САЩ отново намаляват след 9-месечния връх от миналата седмица

По-малко американци са кандидатствали за компенсации за безработица предходната седмица, защото съкращенията остават на исторически ниски равнища, макар че се появяват други признаци, че пазарът на труда се охлажда.

Молбите за безработица за седмицата, приключваща на 11 май, са намалели с 10 000 до 222 000, по отношение на 232 000 миналата седмица, заяви Министерството на труда в четвъртък. Заявките от предходната седмица бяха най-вече от последната седмица на август 2023 година, макар че към момента е относително дребен брой съкращения.

Четириседмичната междинна стойност на искове, която изравнява част от седмицата към седмицата съмнения, се увеличи с 2 500 до 217 750.

Седмичните молби за безработица се смятат за сурогат на броя на съкращенията в Съединени американски щати през дадена седмица и знак за това накъде се движи пазарът на труда. Те остават на исторически ниски равнища, откогато милиони работни места бяха изгубени, когато пандемията от COVID-19 удари Съединени американски щати напролет на 2020 година

Общо 1,7...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР