По-малкият син на британския крал Чарлз Трети, принц Хари, днес

...
По-малкият син на британския крал Чарлз Трети, принц Хари, днес
Коментари Харесай

Хари не се помири с баща си Чарлз

По-малкият наследник на английския крал Чарлз Трети, принц Хари, през днешния ден участва на коронацията на своя татко в Уестминстърското абатство, само че по-късно не се появи с него на балкона на Бъкингамския замък, отбелязва Ройтерс.

До началото на предишния месец не беше ясно дали Хари, който в този момент живее оттатък океана - в американския щат Калифорния, въобще ще участва на историческото събитие след доста обществен спор със фамилията си.

38-годишният деец от английската войска, служил в Афганистан, в последна сметка пристигна в Уестминстърското абатство ухилен и облечен в утринен костюм, носейки медалите си на гърдите си.



Принц Хари обаче бе чак на третия ред, за разлика от своя по-голям брат - престолонаследникът принц Уилям, който бе на видно място. При това Хари, който към този момент не е " работеща кралска персона ", нямаше никаква публична роля на церемонията.

Съпругата му Меган и двете им дребни деца обаче останаха в Съединени американски щати. По-голямото, Арчи, навършва през днешния ден четири години и се счита, че Хари желае да се прибере при фамилията си допустимо най-бързо, показва Ройтерс.

Някога по-малкият наследник на Чарлз Трети беше един от най-популярните членове на английското кралско семейство и сватбата му с американската актриса Меган Маркъл в замъка Уиндзор през май 2018 година се трансформира в грандиозно събитие, провокирало всеобщ възторг. Решението му да се откаже от отговорностите си като " кралска персона " и разривът с неговото семейство обаче раздели публичното мнение.



Коментатори обявиха, че в случай че принц Хари се беше появил на балкона, това би било знак, че се е помирил със своето семейство след разрива, отбелязва Ройтерс.

Церемонията по коронацията на крал Чарлз Трети и брачната половинка му, кралица Камила несъмнено насочи вниманието на всички върху кралската двойка. Някой обаче въпреки всичко съумя " да открадне шоуто им " и това беше 5-годишният Луи, най-малкото дете на престолонаследника принц Уилям и брачната половинка му Катрин, отбелязва френската телевизия Бе Еф Ем.



До последно не се знаеше дали малчуганът ще участва на събитието поради нежната му възраст. Но в последна сметка той бе доведен на церемонията, с цел да бъде на нея единствено фен, за разлика от брат му - принц Джордж, който играеше в нея ролята на кралски паж.

Още през юни предходната година, по време честванията на Диамантения празник на Елизабет Втора, принц Луи сподели, че когато нещо му се стори прекомерно дълго и протяжно, той стартира да го пренебрегва със забележително детско равнодушие и безчинство. На един от парадите тогава принцът се плезеше, въртеше се на мястото си, прозяваше се, влизаше в оживени диалози с близките и даже в даден миг, когато майка му изиска да го усмири, той я блъсна леко.



Пак тогава при прелитането на самолетите на кралските военновъздушни сили над Бъкингамския замък, за което цялото кралско семейство беше излязло на балкона на палата, Луи още веднъж възнагради медиите с безконечен низ от гримаси, жестове и викове, типични за малко дете.

Сега още при идването си за церемонията по коронацията Луи се прозя необятно. По време на церемонията той ту се прозяваше, ту разглеждаше тавана на Уестминстърсткото абатство с голямо внимание, ту решаваше да показа спонтанни усещания със сестра си Шарлот, която седеше до него и беше натоварена с задачата да следи какво прави Луи.



Накрая на потегляне от церемонията, от прозореца на каляската, с която фамилията на Уилям и Кейт се включи в кралската върволица, Луи направи за наслаждение на медиите мимика, като че ли искаше да каже: " Какво сте ме зяпнали? "

И до момента в който дребният Луи се отегчаваше на церемонията, на която в продължение на два часа се редуваха религиозни ритуали, обети, речи, музикални осъществявания, показване на регалии, брат му, 9-годишният принц Джордж философски се оправи с ролята си на кралски паж, облечен с алена униформа.



Принцеса Шарлот, която на 2 май навърши 8 години, пък се появи като почтена за ролята си на млада кралска личност. Сдържана и сериозна, облечена в рокля на „ Александър Маккуин ”, със събрани коси, тя носеше на главата си сребърна тиара с претекстове с листа и цветя.

Смята се, че по този метод тя, както и майка й Кейт, носеща сходно бижу, отдават респект на прородозащитните уклони на новия крал, отбелязва сп. " Ел ".



Въпреки че не участваха на церемонията по коронацията другите две внучета на крал Чарлз Трети, децата на Хари и Меган, която също отсъстваше от събитието, също бяха мотив за мнения. Медиите си спомниха, че Арчи, синът на Хари и Меган, навършва тъкмо през днешния ден 4 годинки и евентуално първата задгранична връзка на коронясания английски крал ще бъде да честити рождения ден на внука си, живеещ в Калифорния.



А стилните специалисти се питаха пък по какъв начин ли би изглеждала дребната Лилибет, дъщерята на Хари и Меган, която през юни ще стане на 2 годинки, в случай че беше участвала на коронацията. В медийното пространство има доста малко фотоси на Лилибет, която е кръстена на умалителното име на Елизабет Втора и която като второ име носи и това на починалата принцеса Даяна. А това автоматизирано я прави забавен за медиите обект, без значение дали нейните родители желаят или не желаят това.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР