По-малки проевропейски партии във Великобритания обявиха днес, че сключват предизборен

...
По-малки проевропейски партии във Великобритания обявиха днес, че сключват предизборен
Коментари Харесай

Проевропейските британски партии сключиха предизборен съюз

По-малки проевропейски партии във Англия оповестиха през днешния ден, че подписват избирателен съюз в името на оставането на Обединеното кралство в Европейски Съюз. Коалицията планува общи дейности на идните предварителни парламентарни избори във Англия, съобщи Ройтерс.

Според сделката сред политическите сили те ще се явят с общи претенденти в 60 изборни региона, което се равнява на към 10 % от местата в английския парламент.

Целта е да се попречи на премиера Борис Джонсън да получи парламентарно болшинство. Министър-председателят има намерение, в случай че завоюва изборите на 12 декември, да извади Англия от Европейски Съюз.

В оповестеното през днешния ден предизборно обединяване вземат участие Либералдемократическата партия, уелските националисти от "Плайд Камри " - Партия на Уелс и Зелената партия на Англия и Уелс дружно с някои самостоятелни депутати. Замисълът е във всеки един от визираните 60 региона те да повдигнат общ претендент, който да е за оставането в Европейски Съюз.

Един от изборните региони, който дефинират като една от най-големите си цели, е този на външния министър Доминик Рааб - благоденстващ изборен регион в Югозападен Лондон. Там Зелените имат намерение да не издигат собствен претендент и вместо това да поддържат претендента на Либералдемократическата партия. Социологическите изследвания предвещават доста оспорвана конкуренция в този изборен регион.

Хайди Алън, някогашен народен представител от консерваторите, която се причисли към либералдемократите, съобщи, че тази коалиция е първата за парламентарни избори във Англия от повече от век.

Партиите "знаят, че тези избори са последната опция да трансформират траекторията, по която страната се движи ", сподели Алън, която взе присъединяване в учредяването на съюза.

На 12 декември във Англия ще бъдат създадени първите от 1923 година декемврийски парламентарни избори. Същевременно те са и едни от най-трудните за прогнозиране през последните години. Поради Брекзит може да се стигне до смяна в обичайните настройки на гласоподавателите за кого да гласоподават и това дава късмет на по-малките обединения да оспорят надмощието на двете съществени политически сили в английската политика: торите на Джонсън и лейбъристите на Джереми Корбин.

Засега множеството изследвания дават преднина на консерваторите - проучване на Югов от тези дни им даде 11 процентни пункта преднина пред лейбъристите.

Основа за оповестения през днешния ден съюз на проевропейските партии станаха локални избори в Уелс по-рано тази година, когато Либералдемократическата партия лиши депутатското място на торите, откакто "Плайд Камри " и Зелените не издигнаха свои претенденти.

Но съюзът не включва Лейбъристката партия, както и Шотландската национална партия, което ще притъпи успеваемостта му, защото в този момент лейбъристите са втора политическа мощ в Народното събрание, а ШНП - трета. Освен това и Лейбъристката партия, и ШНП са за нов референдум за Брексит, отбелязва Ройтерс.

Говорителят на лейбъристите по финансовите въпроси Джон Макдонъл съобщи, че партията му не се нуждае от съюзи, с цел да победи Джонсън. "Следващото държавно управление ще бъде образувано с болшинство на Лейбъристката партия - нямаме потребност от никакви съюзи ", сподели той на протест през днешния ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР