По-малки проевропейски партии във Великобритания обявиха, че сключват предизборен съюз

...
По-малки проевропейски партии във Великобритания обявиха, че сключват предизборен съюз
Коментари Харесай

Проевропейски партии във Великобритания сключиха предизборен съюз

По-малки проевропейски партии във Англия оповестиха, че подписват избирателен съюз в името на оставането на Обединеното кралство в Европейски Съюз. Коалицията планува общи дейности на идните предварителни парламентарни избори във Англия, съобщи Ройтерс.

Според сделката сред политическите сили те ще се явят с общи претенденти в 60 изборни региона, което се равнява на към 10 % от местата в английския парламент.

Целта е да се попречи на премиера Борис Джонсън да получи парламентарно болшинство. Министър-председателят има намерение, в случай че завоюва изборите на 12 декември, да извади Англия от Европейски Съюз.

В предизборното обединяване вземат участие Либералдемократическата партия, уелските националисти от " Плайд Камри " -Партия на Уелс и Зелената партия на Англия и Уелс дружно с някои самостоятелни депутати. Замисълът е във всеки един от визираните 60 региона те да повдигнат общ претендент, който да е за оставането в Европейски Съюз.

Един от изборните региони, който дефинират като една от най-големите си цели, е този на външния министър Доминик Рааб - благоденстващ изборен регион в Югозападен Лондон. Там Зелените имат намерение да не издигат собствен претендент и вместо това да поддържат претендента на Либералдемократическата партия. Социологическите изследвания предвещават доста оспорвана конкуренция в този изборен регион.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР