По-луксозните хотели вече са и частично автоматизирани. В тях можете

...
По-луксозните хотели вече са и частично автоматизирани. В тях можете
Коментари Харесай

Хотелът, в който стаите се почистват сами

По-луксозните хотели към този момент са и отчасти автоматизирани. В тях можете да видите водещите тематики на деня в огледалото или да си осигурите персонален треньор, щом включите тв приемника.

В новооткрития хотел Ottilia в Копенхаген, който е част от групата Brockner Hotels, стаята ви се почиства всяка заран сама, без да е нужно камериерките да си мърдат пръста.

Хотелът работи дружно с датската компания ACT.Global, която употребява дезинфекциращата технология CleanCoat, написа Bloomberg. Тя е безцветна, без аромат и се задейства от слънчевата светлина. Основната съставна част в нея е титанов диоксид. Тестовете, извършени от Датския народен проучвателен център са потвърдили, че антибактериалният спрей разгражда плесен, алергени и даже вирусни микроби.

Как работи системата?

Технологията прилича невидимото тефлоново покритие на тиган. Стаята се напръсква и се получава невидима изолираност. Ефектът на веществото се задейства при слънчева светлина и заран пречиства помещението от замърсители, да вземем за пример, цигарен пушек или други миризми, биологични вредители. Технологията работи една година, след което помещението би трябвало да се напръска още веднъж.

Това прави работата на чиновниците доста по-лесна. Не се постанова да употребяват почистващи препарати. Те единствено би трябвало да чистят с прахосмукачка, да сменят спалното долни дрехи и да забърсват повърхностите. Останалото прави CleanCoat.

Гостите също са облагодетелствани от това. Стаите им се почистват бързо и без химикали, които могат да провокират алергични реакции.

Изследователската компания Nielsen пресмята, че покритието на всяка стая с CleanCoat излиза $2500.

" Технологията е скъпа, само че пък улеснихме нашите чиновници с 50 % по малко работа. Това им обезпечава много по-лесен работен ден и лимитира потреблението на вода. Разходите за поддръжка също понижават, защото към този момент не използваме почистващи препарати ", споделя изпълнителният шеф на групата Brockner Hotels, Карим Нелсън.

Хотелът има 155 стаи и заема две някогашни здания на истинската пивоварна Carlsberg. Използването на почистващата система в толкоз огромна постройка обаче има и минус. За да напръска една стая с CleanCoat, Нелсън би трябвало да я изпразни. Това значи да изнесе всички мебели отвън нея, което може да се случи единствено по време на ремонт. А формулата на CleanCoat би трябвало да се ползва всяка година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР