По-лоши храни ли ядем от западноевропейците? На този въпрос отговори

...
По-лоши храни ли ядем от западноевропейците? На този въпрос отговори
Коментари Харесай

Земеделският министър обясни по-лоши храни ли ядем от западноевропейците

По-лоши храни ли ядем от западноевропейците? На този въпрос отговори в „ Здравей, България ” земеделският министър Румен Порожанов. „ Разликите не са всеобщи. Те са в избрани артикули във връзка с наличието на етикета на еднакъв артикул. Например, процентът на какаото в шоколада, който е по-нисък при нас. Също по този начин подмяна на захарта с фруктоза. Има определяне и на друг физико-химичен състав на самия артикул от позиция на това, което е обявено”, изясни Порожанов.

Той направи уточнението, че не става въпрос за нездравословни за здравето храни.

„ Иззели сме 31 продукта от три огромни вериги у нас, както и от Германия и Австрия. Става въпрос за шоколадови произведения, млечни и месни артикули, безалкохолни питиета и сокове и детски храни. Изследват се в две лаборатории, а анализът ще бъде на три стадия. Първият е сравнителният разбор на информацията на етикетите. Ще се изследват вида и плътността на продуктите, както и физико-химичния им разбор, т.е. съдържанието”, разясни земеделският министър.

„ Трябва да се обединим с останалите страни-членки и да сезираме комисаря за отбрана на потребителите на равнище Европейски Съюз от позиция да има идентични стандарти на продуктите, които се предлагат”, разяснява Румен Порожанов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР