По-лесно е първо да се отговори защо двигателят рядко се

...
По-лесно е първо да се отговори защо двигателят рядко се
Коментари Харесай

Знаете ли защо двигателите са по-често е отпред, а не отзад?

По-лесно е първо да се отговори за какво моторът рядко се намира в средата. Разпределението в средата на мотора обезпечава еднообразно натоварване и на двете оси. Това усъвършенства стабилността и динамичността на автомобила. Централно разположеният мотор обаче " изяжда " съществена част от пътническото пространство, заради което тази класификация се употребява съвсем извънредно в суперавтомобили, доста от които имат единствено две предни седалки.

Разликата сред колите с мотор начело и откъм гърба външно не е толкоз явна. Интуицията допуска, че в случай че въпреки всичко има повече от първите, то те имат някои преимущества пред вторите. По-сигурни ли са или мощни? По-удобни?

С консолидираното на мотор начело, предната част на автомобила е добре натоварена, тъй че по-уверено преодолява завоите (стига моторът да не е прекомерно тежък, тъй като тогава се следи презавиване). При мотор откъм гърба има повече натоварване на задните задвижващи колела, при тяхното компактно прилепване към пътя автомобилът форсира по-бързо, има по-къс спирачен път.

Но моделите с предно предаване имат същото свойство. Те имат положително сцепление с асфалта и по-добра непоклатимост на посоката на придвижване от колите с мотори откъм гърба и те могат да бъдат излязат от съвсем всевъзможни преспи. Те са и малко по-безопасни.

Силовият елемент на моделите с мотори откъм гърба е стилен елемент, състоящ се от мотор, съединител и скоростна кутия. Автомобилът не се нуждае от кардан или карданни шарнири, които предават въртящ миг на предните колела. Такива коли обаче са по-малко просторни. Следователно колите с мотори начело са малко по-удобни и функционални.

Като цяло, оформлението със " задни " мотори е по-ефективно по време на ускоряване и се употребява, да вземем за пример, във колите от Формула 1. Но оформлението на предни мотори е по-безопасно, по-удобно и доста по-функционално. Именно поради това е по-широко публикувано измежду всеобщите коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР