По коварство, артериалната хипертония би могла да се сравни единствено

...
По коварство, артериалната хипертония би могла да се сравни единствено
Коментари Харесай

Защо вдигаме високо кръвно

По лукавство, артериалната хипертония би могла да се съпостави само с хепатит С. Заедно, те лишават доста човешки животи на година. Повишаването на кръвното постоянно е мъчно видимо, което дава опция на заболяването да прогресира последователно и изцяло незабелязано. А последствията са опустошителни и необратими, ето за какво с сътрудниците от публикуваме тази потребна информация за този наболял проблем.
Защо подвигаме кръвно?
Причините изискват задълбочено изследване и в действителност не е по никакъв начин елементарно да се открие точния метод за решение на сходен здравословен проблем.

Медицината по този начин и не е дала безапелационен отговор на въпроса за какво подвигаме кръвно. Това, което се знае, е че хипертонията би могла да е първична и вторична. Често пъти е мъчно двата типа да бъдат различени, а даже когато това е допустимо, то би трябвало да стане въз основата на цялостни диагностични проучвания.

Първичната хипертония е обвързвана с патологично положение на съдовата система, предизвикано избрани фактори или цялост от такива. Те обаче просто покачват риска от развиване на заболяването, без да предизвикват хипертония непосредствено.

Сред тези фактори са:

Остаряване

Наследствена обремененост

Затлъстяване

Хиподинамия

Вредни храни

Прием на алкохол, пушене

Прием на някои медикаменти и добавки

Замърсена витална среда

Прекомерна физическа интензивност

Метеорологични промени

Промените, предизвикани от напредването на възрастта се показват в удебеляване на стените им и загубата на тяхната разтегливост. Също по този начин стесняването на лумена сред стените оказва спомагателен негативен резултат. Благодарение на тези фактори кръвоносните съдове изтъняват и стават чупливи. Вътре в тях се наслагват калциеви соли, липиди, мускулният пласт атрофира и производството на колаген понижава.

Много хора с високо кръвно имат в фамилията си родственици със сходни проблеми, ето за какво е добре постоянно да имат подръка . Но болестта се демонстрира единствено в комбиниране с други нездравословни фактори. Ако е налице здравословен метод на живот и човек е деликатен е към здравето си, не би било нужно той да се притеснява от появяването на хипертония, макар неприятната приемственост.

Хората с повечко килограми също постоянно страдат от високо кръвно налягане. За да достави кръв на увеличените телесни тъкани, на сърцето му се постанова да работи при претрупан режим и в отговор на това, кръвоносните съдове постоянно се стесняват, а това покачва кръвното.

Освен това мастните натрупвания притискат съдовите стени, стеснявайки прохода за притока на кръв, а това също води до повдигането на високо кръвно.

Наднорменото тегло е тясно обвързвано и със идващия негативен фактор за здравето на кръвоносните съдове - хиподинамията. Затлъстелите хора са неактивни, а неналичието на умерена физическа интензивност пък води до затлъстяване.

Когато човек не се движи задоволително, кръвта не циркулира добре, застоява се в избрани органи, до момента в който други елементи на тялото не получават задоволително О2 и потребни субстанции. Подобно неравномерно систематизиране на кръвта деформира кръвоносните съдове. Те изгубват дарба за саморегулация, тонусът на стените отслабва и натискът върху тях се покачва.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР