По Конституция предстои да бъде връчен втори проучвателен мандат за

...
По Конституция предстои да бъде връчен втори проучвателен мандат за
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Потвърждаваме готовността си да реализираме втори мандат като национален


По Конституция следва да бъде връчен втори изследователски мандат за сформиране на държавно управление. По решение на Парламентарната група на Коалиция “Продължаваме смяната - Демократична България” и органите на партиите в обединението, ние удостоверяваме готовността си да осъществяваме този мандат като народен, надлежно общ, с Парламентарната група “ГЕРБ - СДС”. Това се споделя в писмо на ПП-ДБ до ГЕРБ-СДС.

" Готови сме да го създадем при съблюдаване на уговорките, които поехме взаимно преди 9 месеца в следните рамки:

● Подписване от ръководителите на двете парламентарни групи на Споразумението, съдържащо съответни гаранции за промени в правосъдната система, регулаторите и службите за сигурност с ясни дати за изпълнение;

● Министър-председател: взаимноприемлива кандидатура, излъчена от Парламентарната група “ГЕРБ-СДС”;

● Състав: актуалният състав на Министерски съвет (МС), доколкото в границите на договарянията за осъществяване на първия мандат се откри, че страните не могат да реализират единодушие за промени в състава, по този начин както се изисква според първичните ни взаимни задължения за образуване на ротационно ръководство и в проектоспоразумението;

● Структура: опазване на досегашната конструкция на Министерски съвет.

За да поясним – това не е покана за спомагателни договаряния отвън посочената рамка. Това предложение е израз на подготвеност да осъществим уговорките, които поехме обществено преди 9 месеца. Имаме парламентарен, политически и цивилен дълг да предложим реалистична формула за попречване на нова парламентарна рецесия и го вършим. Дългът към България ни кара да сме виновни и да използваме и последния късмет, който ни дава Конституцията и да създадем финален опит да не хвърляме страната в рецесия и поредност от избори.

При отвод ние ще считаме, че сме изпълнили отговорностите си и ще върнем мандата несбъднат на президента.

Очакваме формален отговор с Вашето решение до датата на поканата за връчване на втори изследователски мандат от страна на президента ", се споделя още в писмото.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР