По коледните и новогодишните празници няма драстично увеличение на болничните.

...
По коледните и новогодишните празници няма драстично увеличение на болничните.
Коментари Харесай

Няма драстично увеличение на болничните между Коледа и Нова година

По коледните и новогодишните празници няма фрапантно нарастване на болничните. Това заяви общественият министър Деница Сачева в Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За интервала 23-30 декември са издадени по-малко болнични листове по отношение на останалите работни дни през декември или по отношение на същия интервал на предходната година, уточни Сачева.

На 23 декември са издадени болнични листове на 2806 души, на 27 декември – 3296, на 30 декември- 3341,на 2 януари 2020 – 7123. Според справката 25% от болничните листове са издадени на заети в бюджетните организации.

Социалният министър заяви, че към този момент се гледат над 40 ограничения с работодателите, които да пресечен порочната процедура на злоупотреби с болнични.

По отношение на тематиката за персоналния помощник на хората с увреждания, Сачева сподели, че сега съвсем 13 000 души имат усложнения с използването на услугата „ Личен помощник “. Причината за това е поради прибързаното приемане на Закона за персоналната помощ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР