По Коледа стават чудеса. Понякога те се изразяват в бонус.

...
По Коледа стават чудеса. Понякога те се изразяват в бонус.
Коментари Харесай

$200 000 бонус за Коледа. Реалност, но зад Океана

По Коледа стават чудеса. Понякога те се показват в бонус. и Той не идва от Дядо Коледа, а от шефа. Добрият началник. Вече много компании имат практиката в допълнение да възнаградят чиновниците в края на годината. Американска компания за озеленяване обаче изненада служащите си с коледни бонуси от 7000 до 200 000 $, като за задачата общо е заделила 28 милиона $, заяви телевизия Ей Би Си.

Компанията „ Рупърт Лендскейп “, която се грижи за паркове и градини в осем американски щата, е раздала
бонус на 1200 свои чиновници,
наети преди не по-малко от една година, като се изключи висшия управителен екип.

„ Този паричен
бонус е изцяло подобаващ и метод да признаем приноса на нашите екипи. Те имат основна роля в бъдещето на нашата компания “, сподели основният изпълнителен шеф Крейг Рупърт. А в този миг чиновниците му отваряха пликовете с чековете си.

Според уеб страницата на компанията всичко почнало през 70-те години на предишния век, когато Крейг стартира да коси тревните площи на съседите си. През последните 50 години бизнесът му се разраства до повече от 2000 чиновници.

Макар и не в подобен огромен размер и други американски компании също взеха решение да дават коледни
бонуси на чиновниците си. Веригата за домашни артикули „ Лоуъс “, ще отдели 200 милиона $ за бонуси за хилядите си чиновници на почасова претовареност.

Известният хотелски комплекс „ Винейшън Резорт Лас Вегас “ също възнамерява да даде по 1500 $ на всеки собствен чиновник по случай празниците, заяви наскоро „ Уолстрийт джърнъл “.

Като цяло обаче по-малко американски компании ще дават
бонуси в края на 2022 година в съпоставяне със
същия интервал на предходната година,
съгласно изследване на аналитичната компания „ Чалънджър, Грей енд Кристмас “. От 252 основани в Съединени американски щати компании, участващи в проучването, 27 на 100 са декларирали, че няма да дадат каквито и да е
бонуси тази година, до момента в който през 2021 година този дял бе 23%.

От фирмите, които са декларирали, че ще дават
бонуси, повече от 80 на 100 споделят, че размерът на спомагателните средства ще бъде почти еднакъв на миналогодишния бонус.

Резултатите отразяват несигурността и смесените сигнали за стопанската система и пазара на труда тази година. Така разяснява данните Анди Чалънджър, старши вицепрезидент на „ Чалънджър, Грей енд Кристмас “.

„ Ясно е, че работодателите са загрижени за евентуална криза в доста разнообразни промишлености и би трябвало да понижат обезщетенията и
бонусите “, добави той.

Проучване, извършено през предишния месец, сподели, че американският бизнес възнамерява коледни
бонуси, дарове, както и да провежда празненства за чиновниците си. Според изследването на „ Мънипени “ 72 на 100 от чиновниците ще получават коледен бонус. 67% чакат фирмен коледен подарък. Някои великодушни работодатели обезпечават композиция от коледни празненства и дарове или бонуси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР