По казуса Джи Пи груп прокуратурата е обвинила Георги Василев

...
По казуса Джи Пи груп прокуратурата е обвинила Георги Василев
Коментари Харесай

Георги Василев и Владимир Лозанов са обвинените по казуса Джи Пи груп

По проблема " Джи Пи груп " прокуратурата е обвинила Георги Василев и Владимир Лозанов. Това стана ясно от известие на пресцентъра на прокуратурата.

Обвиненията са от 29 октомври и са за това, че от началото на 2014 година до 7 октомври 2018 година двамата са се сговорили да правят данъчни и финансови закононарушения за приемане на имотна полза в изключително огромни размери. Василев има обвиняване и за пране на пари. На упрекнатите са наложени ограничения за неотклонение " Парична гаранция " в размер надлежно на 30 000 лева и 15 000 лева

За закононарушенията, които двамата са се сговорили да извършат, е планувано наказване " отнемане от независимост " повече от три години.

Ето обвиняванията против Георги Василев, както ги разказва държавното обвиняване:

- за закононарушение по член 321, алинея 6 Наказателен кодекс: за това, че от началото на 2014 година до 07.10.2018 година в гр.София се сговорил с Владимир Лозанов да правят в страната и в чужбина закононарушения, за които е планувано наказване " отнемане от независимост " повече от три години - такива по член 255, алинея 1 и по член 248а Наказателен кодекс и посредством които се цели да се набави имотна полза

- за закононарушение по член 253, алинея 5 вр. алинея 4 вр. алинея 1 Наказателен кодекс: за това, че на 21.09.2018 година в гр. София направил финансова интервенция - наредил банков превод от сметка при банка " Уникредит Булбанк " АД с титуляр Георги Василев към негова сметка в друга банка в размер на 14 00 0000 евро, за която сума знаел, че е добита посредством тежко съзнателно закононарушение - такова по член 255, алинея 1 и по член 248а Наказателен кодекс като имуществото е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

Ето обвиняванията против Владимир Лозанов:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР