По-късно в неделя френският президент ЕманюелМакрон ще бъде домакин на

...
По-късно в неделя френският президент ЕманюелМакрон ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Макрон вечеря със Зеленски

По-късно в неделя френският президент Еманюел Макрон ще бъде хазаин на вечеря в Париж с президента на Украйна Володимир Зеленск и, по време на която Франция ще удостовери военната и филантропичната си поддръжка за Украйна, съобщи news.bg.

Това оповестиха за Агенция Франс Прес от Елисейския замък.

Украинският президент Володимир Зеленски ще направи изненадващо посещаване в Париж за диалози с френския президент Еманюел Макрон в неделя вечерта

Така Зеленски ще удължи европейската си обиколка с няколко спирки.

Визитата на украинския президент на Стария континентпредизвика нови обещания за спомагателна военна поддръжка , до момента в който страната му се приготвя за контраатака против съветските окупационни сили.

Кабинетът на Макрон разгласи парижкия стадий от пътуването на Зеленски, а Франция изпрати аероплан , който да прибере Зеленскиот Германия, където той се срещна с канцлера Олаф Шолц по-рано в неделя.

От канцеларията на Макрон оповестиха, че двамата водачи ще беседват по време на вечеря и че Макрон ще " удостовери непоколебимата поддръжка на Франция и Европа за възобновяване на законните права на Украйна и за отбрана на нейните основополагащи ползи.

Припомняме, че на взаимния брифинг с канцлера Олаф Шолц Зеленски съобщи, че работи за коалиция за предоставяне на Украйна на съвременни изтребители .

Отдавна украински политици, измежду тях и Зеленски, желаят от западните съдружници военната помощ да включва и изтребители , с цел да може предстоящата украинска атака да се реализира и на релативно равна основа, защото Русия има превес в небето .

До този миг западната помощ включва системи за противовъздушна защита, боеприпаси, системи за артилерийска подръжка, танкове, бойни машини на пехотата, образование, разузнаване и други .

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР