По-късно тази година глобалната икономика вероятно ще активизира растежа си.

...
По-късно тази година глобалната икономика вероятно ще активизира растежа си.
Коментари Харесай

Главните финансисти на Г20 прогнозират съживяване на растежа на световната икономика

По-късно тази година световната стопанска система евентуално ще засилва растежа си. Това ще стане с поддръжката на централните банки по света и удобното развиване на американско-китайските търговски договаряния, предвидиха финансовите министри и централните банкери на Г-20 на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Според тях световната стопанска система е изгубила инерция тази година, само че те чакат тя да поеме нагоре през втората половина на годината в изискванията на удобна парична политика, следвана от централните банкери.

В същото време опълчването сред Съединени американски щати и Китай заплашва да помрачи икономическата прогноза.

Според японския финансов министър Таро Асо не трябва да подценяваме вероятността от ескалация на напрежението в комерсиалните връзки.

МВФ намали прогнозите си за световния напредък от 3,6 на 100 за предходната година на 3,3 на 100 през 2019 година Това е най-бавният ритъм от рецесията през 2009 година Фондът обаче чака растежът да се засилва до 3,6 на 100 през 2020 година

Централният банкер на Япония Харухико Курода разяснява пред публицисти късно нощес във Вашингтон, че съгласно Г-20 ревизираните прогнози на МВФ са мощно евентуални, само че добави, че всички страни би трябвало да създадат нужното за ускорение на темпа на напредък.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР