По-късно се изяснило, че този човек е част от общност

...
По-късно се изяснило, че този човек е част от общност
Коментари Харесай

Мъж дойде в полицията и сподели: Уморих се да ям човешко месо

По-късно се изяснило, че този човек е част от общественост на канибали, а в тяхното село съвсем една трета от жителите умишлено опитвали човешката плът.

Както оповестява локалният вестник Estcourt News, когато полицията претърсила къщата на мъжа, те разкрили осем човешки уши. Останките извънредно миришели и към този момент започвали да се разлагат. А това означавало, че най-малко няколко души са станали жертви на канибалите. Тогава същият този човек отвел полицията в друга къща, където също имало актове на канибализъм.


Къщата, в която са открити човешки остатъци

"Човешките остатъци са открити в постройка в Есткорт и в друга къща в Амангва. Засега измежду жертвите публично се числи един човек и неговата идентичност към момента не е открита ", споделил представителят на полицията Шармейн Струвиг.

По-късно полицията задържала четирима канибала, а по-късно още трима, измежду които един баяч. Оказало се, че те освен можели да убиват хора, само че и изкопавали остатъци от гробища.


След новината локалните поданици се събрали пред кметството

Любопитно е, че след цялото това отвращение измежду полицията и локалните поданици канибализмът към момента не е публично неразрешен в Южна Африка. Има закон от 1983 година, който не разрешава съхранението на части от човешки тела без позволение и това е всичко.

След разкриването на канибалите, членът на локалния съвет, Мтембени Майола, събрал локалните поданици в кметството, с цел да ги успокои. Вместо това, той бил шокиран да научи, че към 300 души от тълпата, т.е. всеки трети човек, признават, че най-малко един път в живота си са опитвали човешката плът и са го правили умишлено.



След това множеството от тях показали локалния баяч Нино Мбата, който бил водач на канибалите и молел хората да разкопават гробове и да изяждат човешка плът, с цел да се „ лекуват”.

"Той им казвал, че изкопаването на труповете ще ги направи по-силни и ще ги защищити от щета, а костите ще им донесат благосъстояние в бъдеще. "

След арестите канибалите разказали, че в началото откритите ръка и крайник принадлежат на жена на име Занеле Хлатшвайо, която самите те са умъртвили и разчленили.

Всичко това се е случило през 2017 година През 2018 година се организира процесът, който дава доживотна присъда на знахаря и на мъжа, който пръв пристигнал в полицията с останките на дамата.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР