По-късно днес, по време на срещата на ръководството на централната

...
По-късно днес, по време на срещата на ръководството на централната
Коментари Харесай

Швеция – първата страна, която загърбва отрицателните лихви

По-късно през днешния ден, по време на срещата на управлението на централната банка на Швеция - Riksbank, се чака страната да се трансформира в първата, която загърбва негативните лихвени проценти (ОЛП), съобщи Zero Hedge. Пазарните участници са единомислещи, че финансовата институция ще увеличи лихвата с 25 базисни пункта, до 0%.

Страната вкара негативен лихвен % от -0,1% при започване на 2015 година В следствие той беше понижаван неведнъж, като при най-ниската си стойност доближи 0,5% през 2016 година В началото на тази година Riksbank усили ОЛП с 25 базисни пункта до актуалната им стойност от -0,25%.
 Дали Швеция е добър образец за облагане на парниковите газове?
Дали Швеция е добър образец за облагане на парниковите газове?

Страната се оправя единствено малко по-добре от Съединени американски щати, където няма сходен данък, демонстрират проучвания

По време на предходното съвещание на управителното си тяло през октомври, централната банка задържа ОЛП без смяна, " само че уточни, че " най-вероятно " тя ще бъде увеличена до 0% през декември ", показва от изданието. По думите на гуверньора на Riksbank Стефан Нилс Магнус Ингвес (на снимката) въвеждането на негативни лихви е фрапантна мярка и следва страната последователно да я анулира.

Анализът на финансовите пазари, оповестен от Riksbank, също регистрира, че анулацията на негативните лихвени проценти ще докара до удобни последствия за стопанската система. Според документа този ход ще усъвършенства работата на форекс пазара и на пазара на принадлежности с закрепена рентабилност.
 Ще пусне ли Швеция 100-годишни облигации на дълговия пазар?
Ще пусне ли Швеция 100-годишни облигации на дълговия пазар?

Страната обмисля сходна опция, само че към този момент не бърза с окончателното решение

Все отново съгласно някои анализатори някои данни в страната не са задоволително положителни. Сред тях е безработицата, която през предходния месец се увеличи с 0,8 процентни пункта до 6,8% и показателят на мениджърските поръчки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР