По какво ще познаете съвременните суперзвезди във футбола – татуировки,

...
По какво ще познаете съвременните суперзвезди във футбола – татуировки,
Коментари Харесай

Родри – футболистът за 70 млн. евро, който кара кола втора ръка и живее в общежитие

По какво ще познаете актуалните суперзвезди във футбола – татуировки, лъскави облекла и скъпи коли. В подобен случай сигурно може да пропуснете халфа на " Атлетико " (Мадрид) Родри, или както е цялостното му име, Родриго Ернандес Касканте. Очаква се до дни 22-годишният футболист да стане най-скъпата покупка на Пеп Гуардиола, който желае да го има в " Манчестър сити ".

Родри не се вписва в рамката на актуалните футболисти и внася капка нормалност в типичния имидж, който имат огромните звезди през днешния ден.

Роденият в Мадрид състезател към този момент се е сблъскал с компликациите, откакто на 17 години е отритнат от треньорите в академията на " Атлетико ", тъй като не е задоволително мощен физически. Така неговите връстници се изкачват в горната възрастова група, а той би трябвало да напусне школата на " дюшекчиите ". Отива във " Виляреал ", където съумява да се изкачи до първия тим и с него прави възторг.

Затова през 2018 година Диего Симеоне го връща в " Атлетико " против 25 милиона евро, а единствено за един сезон на " Уанда метрополитано " халфът изуми всички. Днес е мечтан от Пеп Гуардиола, който го вижда като натурален правоприемник на Фернандиньо в " Сити ".

Професионалистът с кола втора ръка

" Не мога да схвана за какво моите сътрудници пръскат луди пари за скъпи коли. Това е средство да те придвижи от точка А до точка Б ", по този начин Родри дава отговор на въпрос за какво, когато е професионален футболист в елита на Испания, кара остарял " Опел Корса ".
Rodri has informed Manchester City that he has chosen to play for them next season.

His preference is now to play under Pep Guardiola, after seriously considering to commit his future to Atletico Madrid earlier this summer.

[@SamLee] pic.twitter.com/obpJejnXex
— City Xtra (@City_Xtra) June 18, 2019

Дори откакто подписва с първия тим на " Виляреал ", халфът не изоставя старта си кола, купена от стара дама. Тя е купена, когато Родри изкарва шофьорска брошура. Приятелите му го поучават да си купи по-хубав автомобил за неговата сигурност, до момента в който кара към Мадрид, само че той отхвърля.

Именно приятелите и скромният метод на живот, който Родри избира, го отличават от всички останали.

След отхвърлянето от школата на " Атлетико " футболистът стартира да мисли какво би правил, в случай че не осъществя фантазията си да играе огромен футбол. Затова съчетава тренировките в академията на " Виляреал " с образованието си, записвайки се в университета в Кастейон.

Той се нанася в общежитието към образователното заведение, където продължава да живее и когато подписва професионален контракт с " жълтата подводница " и е извикан в първия тим. За мнозина това е необичайно, имайки поради по какъв начин живеят професионалните футболисти в Ла Лига и какъв стандарт на живот имат.

" Много хора бяха шокирани и към момента са, когато научат това, само че след няколко минути с Родри схващат, че това е обикновено за него. Той обича да прекарва времето си с най-близките си хора ", споделя приятелят на футболната звезда Валентин Енарехо, с който разделят една стая.

 Стаята на Родри, до момента в който учи в университета в Кастейон
© Marca

Стаята на Родри, до момента в който учи в университета в Кастейон

Наравно с преследването на сполучлива кариера Родри съумява да посещава постоянно занятията по бизнес науки и стопанска система. Дори когато се връща в Мадрид, не стопира да учи, въпреки и да няма потребност.

" Родри е същият, какъвто си беше и в деня, когато се запознахме. За него да е професионален футболист не е огромна работа, а специалност, каквато имат всички хора. Това не го трансформира, даже в противен случай. Винаги демонстрира почитание, даже към по-малките, които идваха в университета ", доабвя Енарехо.

Новият Бускетс, който е срещу обществените мержи

Първоначално отхвърленият поради липса на физическа мощ футболист, през днешния ден е считан за най-хубавия отбранителен халф в Испания. Висок 1.91 м, Родри е сравняван със Серхио Бускетс и даже считан за по-добра версия на един от най-важните играчи на " Барселона ".

Затова не е инцидентно, че Гуардиола желае Родри, откакто точно каталунският експерт направи Бускетс титуляр в " Барселона " и го построи като един от най-хубавите халфове в света.

През сезона Родри беше един от играчите с най-вече пресечени топки в Ла Лига. Той приключи и с 91% точни пасове. " Той е съвършен за " Сити ", а щом ние го обсъждаме, Гуардиола го е знаел много преди този момент. Играе в тим на Чоло Симеоне, което значи, че е задоволително здрав физически и подготвен за борбите в Англия. Статистиката му демонстрира, че е със сходни характерности като Бускетс и Чаби Алонсо, халфове, които Гуардиола харесва ", споделя водещият анализатор Гийом Балаг.

 В двубой с Лионел Меси
© Associated Press

В двубой с Лионел Меси

Самият футболист не се интересува от съпоставения с други играчи и не обръща внимание на славата, която непроменяемо върви с играта. Затова няма да видите Родри на последните страници на вестниците с прояви отвън терена. Няма да го намерите и в обществените мрежи, тъй като той не употребява " Инстаграм ".

Не харесва и татуировките.

" Той е най-земният човек, който познавам. Когато сме дружно, футболът е на второ място, просто ми споделя, че е играл против " Барселона " или " Реал ", или че е ял пица след мач. По времето, когато живеехме дружно, свободното ни време беше заето с игра на тенис на маса, гледане на телевизия или просто учехме дружно ", прибавя положителният му другар Енарехо.

До дни се чака Родри да смени Испания с Англия. От " Сити " са подготвени да платят откупната уговорка на халфа, която е 70 милиона евро, а с това той ще стане и най-скъпият трансфер на британския първенец. Рекордът, който се държи сега, беше подложен от Риад Марез през предишното лято (67 милиона евро).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР