По какво да изпитваме носталгия? По бруталната фатмащина, която цареше

...
По какво да изпитваме носталгия? По бруталната фатмащина, която цареше
Коментари Харесай

Носталгия по казармата? Айде стига глупости!


По какво да изпитваме носталгия? По бруталната фатмащина, която цареше на плаца, където нискоинтелигентни човеци с фуражки си избиваха комплексите върху момчета на 18-19 години? По издевателствата в спалните пространства ли? По безумните гонки, че не си изчистил тоалетната в точния момент ли? По злобата на старшината ли, който не може да преживее, че някои са признати за студенти и ще се уволнят месец по-рано?

И всичко това в продължение на две години, през които се научаваш да стреляш и ти набиват в главата по какъв начин сме толкоз мощни, че ще прегазим Турция за два дни. Само по този начин се ставало мъж – като се водиш по акъла на безчет простаци към теб.

Затова ли да изпитваме носталгия? Две изгубени години, през които наборът закъсняваше с образованието си, закъсняваше с живота си.

Темата за наложителната работа би трябвало да бъде затворена дефинитивно. Имаме професионална войска, която не можем да попълним. Който счита, че единствено по този начин - като боец, е потребен за страната, да го направи. И почитание за това.

Успяха да издействат 6 месеца доброволна наборна работа. Малко било, натискат да военизират учебните заведения и университетите.

Стига нелепости и без повече извращения. Стига сме се ходили по акъла на " патриоти “ и фуражкаджии, които не изпитват толкоз носталгия по казармата, а по личната си изгубена значителност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР