По какви критерии и правила е избрана фирмата, която ще

...
По какви критерии и правила е избрана фирмата, която ще
Коментари Харесай

БСП пита как е избрана фирмата, която ще събира тол таксите

По какви критерии и правила е определена компанията, която ще събира тол таксите. Този въпрос насочи към държавното управление и АПИ зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. По думите му неприемливо е частна компания да прави сходна услуга. Още по-притеснително е, че зад въпросната компания " Телетол " стоят подозрения, че е офшорка. А това българското законодателство ясно е приело и утвърдило като неприемливо за публични поръчки.
Би било забавно да се види чия е собствеността в тази офшорна компания. Интересен факт е, че компанията е и админ на събирането на таксите от „ Синя зона “ в София и Бургас. Като имаме поради кой ръководи тези градове, това недвусмислено води към ръководещата партия ГЕРБ, акцентира Свиленски. Според него от ГЕРБ виждат, че изпускат ръководството, си подсигуряват последващи 10-годишни контракти с над 100 000 млн. лева доходи годишно.

Свиленски акцентира, че сега, в който се пробват да вкарат тол системата и да убедят хората, че би трябвало да се заплащат обективни цени за пътешестване по българските пътища, се дава по непрогледен метод на офшорна компания да събира тези пари и да прибира над 100 млн. лева годишно облага.

Това няма по какъв начин да не се отрази върху цените на питателните артикули и на услугите. Ние сме предложили таксите да бъдат избрани при ясни и точни критерии, съобразени с цените, препоръчани от Световната банка в минималния им вид, сподели още той.

Свиленски акцентира, че Българска социалистическа партия е за въвеждане тол системата на автомагистралите и първокласни пътища, за последователно увеличение на цените, а не с тези стойности, които държавното управление предлага.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР