По какъв начин виждат София чужденците, минаващи през града за

...
По какъв начин виждат София чужденците, минаващи през града за
Коментари Харесай

София през фотообектива на Италия

По какъв метод виждат София чужденците, минаващи през града за няколко дни? Отговор на този въпрос дава изложбата " Фотоблъстър ", която ще бъде открита довечера от 18.30 часа в изложба " Средец ".

Инициативата за този план е на " Фотофабрика ", която кани четирима италиански фотографи от фотоколектива Чезура. В продължение на 10 дни Алекс Зоболи, Арианна Aркара, Стефания ди Босо и Тереза дeла Карабонаре обикалят из София, документирайки всекидневието на жителите на града.

Експериментът " Фотоблъстър " е основан от италианския колектив, а в София той се организира за трети път след първите му издания в Палермо и Москва. В него фотографи от Чезура пътуват на разнообразни местоположения с концепцията да прекарат там избран интервал от време, като да следят мястото и го изследват със средствата на фотографията. И да покажат какво са разкрили в последния ден.

Фотоколективът Чезура е учреден през 2008 година като обединяване на група самостоятелни италиански фотографи, измежду които се подрежда и фотографът на " Магнум " Алекс Майоли. Основната концепция на Чезура е да се основават единствени по рода си фотографски планове.

Изложбата е част от шестото издание на фестивала " ФотоФабрика ", чиято цялостна стратегия може да бъде открита тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР