По-жива коса и подмладена кожа – да, точно сега имате

...
По-жива коса и подмладена кожа – да, точно сега имате
Коментари Харесай

3 домашни терапии за лице, тяло и коса

По-жива коса и подмладена кожа – да, тъкмо в този момент имате задоволително време за себе си! И за няколко обичани домашни бюти лечения.

Чаена маска за блестяща коса

За тази толкоз налична маска ще ви трябват единствено две чаши вода и две пакетчета чай (лайка за русокосите, портокал или джинджифил за червенокосите дами и черен чай за брюнетките). Затоплете водата, до момента в който заври, след което запарете пакетчетата чай за 10 минути. След като течността изстине, облейте с нея косата и скалпа и масажирайте, както нормално вършиме с шампоана. Оставете по този начин за към 10 минути и измийте с шампоан.

 3 домашни лечения за лице, тяло и коса

Чаят намалява pH-то на косата, с което люспичките на косъма се затварят и косата става лъскава, мека и лесна за оформяне.

Ягодов ексфолиант за лице

Смесете три намачкани ягоди с една огромна лъжица мед. Масажирайте лицето с по този начин получената апетитна примес – плодовите ензими ще почистят нежно горния пласт на кожата от мъртвите кафези, а медът ще подхрани сухите сектори по кожата. Освен това, комбинацията от мед и ягоди ще ви изненада с леко антисептично деяние. А това понижава риска от появяването на пъпки.

Терапия за стъпала с царевично брашно

Смесете две супени лъжици царевично брашно с една супена лъжица намачкан банан. Със сместа масажирайте стъпалата за една-две минути. Царевичното брашно ще ексфолира мъртвите кафези, а бананът ще подхрани и омекоти кожата. Царевичното брашно има и антигъбично деяние.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР